Godet Antarctica Icy White Cognac 5cl Mini

€ 5,75
Op voorraad
SKU
FLA03
2 - 3 dagen

Godet Antarctica Icy White Cognac 5cl Mini

  • € 5,75
  • Frankrijk
  • Godet
  • 5
  • 40
  • Cognac

Godet Antarctica Icy White Cognac 5cl Mini

Godet Antarctica Icy White Cognac 5cl Mini

€ 5,75
levertermijn 2-3 dagen Levertijd is: 2 - 3 dagen
Stuur wijn met humor op!

De Godet Cognac werd geboren in 1550 met Bonaventure Godet, die schreef de voorpagina van een spannend verhaal: dat van een familie die het lot meer dan 460 jaar aan de Cognac gebonden.
Het is ook een familie saga met 15 generaties die worden doorgegeven op een onschatbare waarde know-how: ontwikkeling van enkelvoud brandewijnen is. Bonnaventure Godet, Nederlandse magazijnmeester, was net deze avontuurlijke generaties die sinds hun havens van Holland, de basis gelegd voor de eerste globalisering.
Hij kwam om op te lossen zijn eigen branch in La Rochelle exporteren van brandewijnen naar zijn land van herkomst.
In 1838, wanneer Augustin Godet (10e generatie) zijn vintage "Gastronome", een ongetwijfeld nieuwe register voor periode gemaakt, lanceerde hij de "stijl Godet" die droge brandewijnen van een grote subtiliteit op bloemen notities van mooie onderscheid beweert.

Godet Antarctica Icy White Cognac Mini is de kleine versie met een inhoud van 5cl. Deze drank komt voort uit een reis naar Antarctica. De smaak is zacht en tegelijk ook vol, ijzig en origineel. Godet Antarctica Icy White Cognac kan je het beste ijskoud serveren en heeft een alcoholpercentage van 40%.

In maart 2008, voer directeur Jean-Jacques Godet in een zeilboot, samen met 10 bemanningsleden naar Antarctica, daarmee verbraken ze een record: ze waren het kleinste jacht dat ooit op Antarctica aankwam. Godet Cognac Antarctica Icy White is gemaakt ter ere van deze prestatie en geïnspireerd door de zuiverheid en de uitzonderlijke schoonheid van de Antarctische wateren "een hommage aan de Zuidpool".

De smaak is zacht en vol, fijn en elegant, ijzig origineel. Bewaar de fles in de vriezer. Serveer ijskoud in een shot- of cognacglas. extra website vermelding: www.antarcticagodet.com

Vanaf het jaar 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in La Rochelle en in het jaar 1782 is de firma 'Godet Frères' opgericht. Na achtereenvolgens Augustin Godet (1730), Gédéon Godet (1782), Gédéon jr.Godet (1838), Louis en Paul Godet (Rapeneau), Jean Godet (1920) en Jacques Godet (1970) is het roer vanaf 1984 in handen van de heer Jean-Jacques Godet die eigenaar en algemeen directeur is. Samen met zijn broer Jean-Marie, die verantwoordelijk is voor de promotie en marketing, heeft Jean-Jacques bewerkstelligd dat dit kleine kwaliteitshuis met in totaal 25 medewerkers hun topproducten met prachtige uitmonsteringen naar ongeveer 47 landen exporteert. De familie Godet hield zich in eerste instantie bezig met de verkoop van wijn en legde zich van daaruit meer en meer toe op de productie van cognac. Om de transportkosten van de wijnen toentertijd drastisch te verlagen, besloot men rondom La Rochelle, de wijnalcohol te scheiden van het water en alleen de wijnalcohol te verschepen naar Amsterdam. Water had men in Holland immers genoeg! La Rochelle werd daarmee het epicentrum van de Cognac-industrie, de firma Godet is inmiddels het enige cognachuis die ook daadwerkelijk nog in La Rochelle gevestigd is. De rijke historie van het bedrijf (15 generaties) komt ook tot uiting in de voorraad van het bedrijf. Godet Cognac heeft een ongekende grote voorraad aan vintages. Tijdens de Tweede Wereldoorlog confisqueerden de Nazi's, tot groot ongenoegen van de hele AOC Cognac streek, de mooiste en oudste cognacs. Deze pareltjes werden naar Duitsland getransporteerd met als gevolg dat de meeste cognachuizen na de oorlog geen vintages meer konden aanbieden. De toenmalige "cellar master" van Godet had echter de mooiste vintages van het familiebedrijf in de alembic pot still verstopt en kon ze zo behouden. Deze historische gebeurtenis heeft er toe geleid dat Godet Cognac één van de weinige cognachuizen is die vintages heeft van meer dan 150 jaar oud! Godet heeft heden ten dage een mooi assortiment cognacs waaronder de VS, de VSOP, en de XO. Bij het proeven van de cognacs is de eigen Godet signature goed te herkennen. Het smaakproefiel is namelijk lichtvoetiger en floraler dan van de meeste cognacs. Deze signature maakt Godet anders en uniek! Naast de bekende classificaties maakt Godet ook een aantal cognacs met een geheel eigen karakter. www.cognacgodet.com

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Frankrijk
Copyright © 2020 Vinopio