Genoels Elderen Zilveren Parel 2015

€ 31,35
Op voorraad
SKU
GL5
2 - 3 dagen

Genoels Elderen Zilveren Parel 2015

  • € 31,35
  • België
  • Chardonnay
  • Genoels Elderen
  • Blanc Du Blancs - 100% Chardonnay
  • Wit
  • 2015
  • 5 jaar
  • https://www.youtube.com/watch?v=KWht1RvVlUM

Genoels Elderen Zilveren Parel 2015

Genoels Elderen Zilveren Parel 2015

€ 31,35
levertermijn 2-3 dagen Levertijd is: 2 - 3 dagen
Stuur wijn met humor op!

De Zilveren Parel zal volledig gelagerd worden in eikenhouten vaten. Bij het bottelen wordt er gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Door deze hergisting ontstaat er koolzuur en druk in de fles (tot 6 Bar). Onze Zilveren Parel uit de eikenhouten vaten zal 36 maanden op fles rijpen

Zowel de Zwarte, Zilveren als Rose Parel Brut worden gemaakt aan de hand van de strengste normen, de Méthode Traditionnelle. De basiswijn wordt gemaakt zoals andere stille wijnen. Bij het bottelen wordt er echter gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Door deze hergisting ontstaat er koolzuur en druk in de fles (tot 6 Bar). De suikers worden omgezet in alcohol en dit proces zal stoppen wanneer alle suikers vergist zijn. Zo verkrijgen we een mousserende wijn, maar ook een laag bezinksel in de fles. De wijn zal op dit bezinksel gaan rijpen gedurende een bepaalde tijd. Dit heeft een zeer positieve invloed op de wijn. Volgens de Méthode Traditionnelle moet de wijn minimaal 9 maanden op dit bezinksel verder rijpen. Onze drie Parels voldoen dus aan deze strenge normen. De Rose Parel rijpt 9 maanden en de Zwarte Parel rijpt 18 maanden op fles. De Zilveren Parel, uit de eikenhouten vaten, zal 36 maanden op fles rijpen. Hierna volgt de remuage en de degorgering. Bij dit proces worden de flessen regelmatig een kwartslag gedraaid, zodat zij uiteindelijk op de kop komen te staan. Het bezinksel dat in de fles zit, zal zo langzaam naar beneden schuiven en op de kroonkurk komen te liggen. Het proces waarbij dit bezinksel wordt verwijderd noemt men ‘dégorgement’. De hals van de fles zal hierbij bevroren worden, waardoor het bezinksel een bevroren prop in de hals van de fles zal vormen. Aan de hand van een speciale machine zal deze prop dan verwijderd worden met de kroonkurk. Zo krijgt de fles zijn uiteindelijke kurk en kan de mousserende wijn terug minimaal 3 maanden rusten op fles, alvorens in de verkoop te komen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Genoels Elderen
Copyright © 2024 Vinopio