De Krans Touriga Nacional 2021
€ 12,65
Op voorraad
SKU
ZA2KRATOUR
2 - 3 dagen
De Krans Touriga Nacional 2021
- € 12,65
- Zuid-Afrika
- Touriga National
- De Krans
- Medium, soepel, vol rood - huiswijn
- Rood
- 75
- 2021
- Calitzdorp, Zuid Afrika
De Krans Touriga Nacional 2021
De Krans Touriga Nacional 2021
€ 12,65
Levertijd is: 2 - 3 dagen
Ongebruikelijke rode variëteit die zich leent voor geweldige foodpairings. Gaat goed samen met herten- en struisvogelbiefstuk, geroosterde lamsbout en springbokcarpaccio
Stuur wijn met humor op!
Ongebruikelijke rode variëteit die zich leent voor geweldige foodpairings. Gaat goed samen met herten- en struisvogelbiefstuk, geroosterde lamsbout en springbokcarpaccio
De Krans Touriga Nacional
Wijnmaker: Christoff de Wet
Appellatie: Calitzdorp
Druivensoort: Touriga Nacional
Vineyards
Calitzdorp staat bekend om zijn kwaliteitswijnen en ports gemaakt van Portugese druivensoorten. De Krans plantte in 1994 zijn eerste Touriga Nacional-wijngaard en maakte in 2000 de eerste single varietal-wijn in Zuid-Afrika. Het continentale klimaat van Calitzdorp is vergelijkbaar met het droge, hete klimaat van de Douro-vallei in Portugal, waar deze wijnstokken vandaan komen. Geplant in ondiepe Karoo-kleigronden met oost-west gerichte rijen en micro-irrigatie gedijen deze wijnstokken onder de hete, droge Karoo-zon en produceren ze bessen van wereldklasse.
Wijnbereiding
Druiven werden eind februari met de hand geoogst bij 24o Balling. Trossen werden ontsteeld, geplet en snel gekoeld in een open gistingsvat. Druiven werden geënt met geselecteerde gisten om de gisting te starten. Vervolgens werden de schillen geperst en onderging de wijn een malolactische gisting. Vervolgens werd de wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten van de 4e en 5e vulling. In deze vaten rijpte hij 12 maanden.
Appellatie: Calitzdorp
Druivensoort: Touriga Nacional
Vineyards
Calitzdorp staat bekend om zijn kwaliteitswijnen en ports gemaakt van Portugese druivensoorten. De Krans plantte in 1994 zijn eerste Touriga Nacional-wijngaard en maakte in 2000 de eerste single varietal-wijn in Zuid-Afrika. Het continentale klimaat van Calitzdorp is vergelijkbaar met het droge, hete klimaat van de Douro-vallei in Portugal, waar deze wijnstokken vandaan komen. Geplant in ondiepe Karoo-kleigronden met oost-west gerichte rijen en micro-irrigatie gedijen deze wijnstokken onder de hete, droge Karoo-zon en produceren ze bessen van wereldklasse.
Wijnbereiding
Druiven werden eind februari met de hand geoogst bij 24o Balling. Trossen werden ontsteeld, geplet en snel gekoeld in een open gistingsvat. Druiven werden geënt met geselecteerde gisten om de gisting te starten. Vervolgens werden de schillen geperst en onderging de wijn een malolactische gisting. Vervolgens werd de wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten van de 4e en 5e vulling. In deze vaten rijpte hij 12 maanden.
Opmerkingen van de wijnmaker
Kleur: Prachtig donker pruimrood.
Bouquet: Complexe neus van donkere bessen, viooltjes en cacao. Zoete donkere kersen, pruimen, witte peper en geroosterd eikenhout.
Smaak: Volle, goed uitgebalanceerde wijn met complexe smaken van zwarte bessen, gedroogde pruimen, kersensigaar en viooltjes, met een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en een zachte tannine.
Foodpairing: Ongebruikelijke rode variëteit die zich leent voor geweldige foodpairings. Gaat goed samen met herten- en struisvogelbiefstuk, geroosterde lamsbout en springbokcarpaccio.
Chemische analyse
Alcohol: 14,30%
pH: 3,60
TA: 6,10
RS: 3,50 g/l
Awards
Platter Guide '14,'15, '16, '19: 4 sterren
Champion Red bij KKYWS '13,'16' 17
Michelangelo Awards '15,'16 – Gold
Top 100 wijnen 2016, 2017
SAWI Platinum 2017, Grand Gold '18
Vitis Vinifera Gold 2017
Gold @ Gold Wine Awards '17,'18
Nationale winnaar Terroir Awards 2019
CAPPA Top 10 in 2019
Kleur: Prachtig donker pruimrood.
Bouquet: Complexe neus van donkere bessen, viooltjes en cacao. Zoete donkere kersen, pruimen, witte peper en geroosterd eikenhout.
Smaak: Volle, goed uitgebalanceerde wijn met complexe smaken van zwarte bessen, gedroogde pruimen, kersensigaar en viooltjes, met een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en een zachte tannine.
Foodpairing: Ongebruikelijke rode variëteit die zich leent voor geweldige foodpairings. Gaat goed samen met herten- en struisvogelbiefstuk, geroosterde lamsbout en springbokcarpaccio.
Chemische analyse
Alcohol: 14,30%
pH: 3,60
TA: 6,10
RS: 3,50 g/l
Awards
Platter Guide '14,'15, '16, '19: 4 sterren
Champion Red bij KKYWS '13,'16' 17
Michelangelo Awards '15,'16 – Gold
Top 100 wijnen 2016, 2017
SAWI Platinum 2017, Grand Gold '18
Vitis Vinifera Gold 2017
Gold @ Gold Wine Awards '17,'18
Nationale winnaar Terroir Awards 2019
CAPPA Top 10 in 2019
Schrijf uw eigen review
Additionele resultaten Zuid-Afrika