Casa Lupo Ripasso della Valpolicella Superiore DOC 2021

€ 18,65
Op voorraad
SKU
CasaLupRispasso
2 - 3 dagen

Casa Lupo Ripasso della Valpolicella Superiore DOC 2021

  • € 18,65
  • Italië
  • Corvina Veronese
  • Casa Lupo
  • Medium, soepel, vol rood - huiswijn
  • Rood
  • 2021
  • Veneto, Italië

Casa Lupo Ripasso della Valpolicella Superiore DOC 2021

Casa Lupo Ripasso della Valpolicella Superiore DOC 2021

€ 18,65
levertermijn 2-3 dagen Levertijd is: 2 - 3 dagen
Lekker bij geroosterd rood vlees en oude kazen, Marokkaanse specialiteiten, Brasato di manzo al Barolo, Konijnenragout met olijven, Geroosterde lamsgigot, Saltimbocca, Wilde kip.
Stuur wijn met humor op!
Lekker bij geroosterd rood vlees en oude kazen, Marokkaanse specialiteiten, Brasato di manzo al Barolo, Konijnenragout met olijven, Geroosterde lamsgigot, Saltimbocca, Wilde kip.

Casa Lupo Ripasso della Valpolicella Superiore DOC

Een intense rode kleur met prachtige granaatkleurige tinten. Een verleidelijke geur die doet denken aan kleine rode bessen, zoals aalbessen en bramen, verrijkt met nuances van viooltjes, pruimen en een vleugje kruiden. In de mond ontvouwen zich frisse tonen van kleine rode bessen, ondersteund door fluweelzachte, delicate en perfect gebalanceerde tannines.

Proeven: intense robijnrode kleur, elegant boeket van gerijpte kersen, bramen en kruiden (gember in het bijzonder). Persistent en warme smaak, met een lichte en prettige hartige noot.

Lekker bij: smakelijke voorgerechten, geroosterd of gekookt rood vlees en oude kazen.

Gebruikstemperatuur: 18 ° -20 ° C

Het land ligt op een hoogte van 450 meter boven de zeespiegel en is gemaakt door de verandering van kalkhoudende-fossilifere formaties, met name de rode vlokken en biancone marmer. De selectie van de druiven en de oogst worden met de hand gedaan tijdens de laatste twee weken van september, om een ​​perfecte rijping van de tros te verkrijgen

De Ripasso wordt gemaakt door het plaatsen van de frisse Valpolicella wijn op het afvallen van de Amarone.

Hierdoor kan de wijn een beter structuur ontwikkelen en de concentratieverhogen. Productiegebied: in de hoge heuvels van Marano Valpolicella van 360 tot 450 meter boven zeeniveau en de hoge heuvels van Val d'Illasi. Bodemsamenstelling: kalkaanslag op vulkanische rotsen in Marano en kalkmergel in Val d'Illasi. Teeltsysteem: oude “Pergole” op ommuurde stenen terrassen, genaamd “marogne”. Oogst: manueel, begin oktober. De frisse Valpolicella wijn wordt gedecanteerd op de verse afvallen van onze Amarone die nog steeds gul in structuur en aroma. Dan betreden zonder opnieuw monteren en een aantal 'delestage' wordt gedaan tot de volledige uitputting van het suikergehalte, waardoor het rijk aan volume en zoete tannines. De raffinage vindt plaats in eiken vaten voor ongeveer een jaar.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Italië
Copyright © 2024 Vinopio