Casa Lupo Amarone della Valpolicella DOCG 2020

€ 43,85
Op voorraad
SKU
CasaLupAmaronedValp
2 - 3 dagen

Casa Lupo Amarone della Valpolicella DOCG 2020

  • € 43,85
  • Italië
  • Corvina Veronese
  • Casa Lupo
  • Rijp, donkerste, krachtig -turbo-power
  • Rood
  • 2020
  • Veneto, Italië
  • meer dan 10 jaar
  • Amarone della Valpolicella
  • https://www.youtube.com/watch?v=OLTKZbzQR4I

Casa Lupo Amarone della Valpolicella DOCG 2020

Casa Lupo Amarone della Valpolicella DOCG 2020

€ 43,85
levertermijn 2-3 dagen Levertijd is: 2 - 3 dagen
Bij gegrild roodvlees of wild met roomsaus en vruchtengarnituur, Latijns-Amerikaanse gerechten, Konijnenragout met olijven, Geroosterde lamsgigot, Bistecca fiorentina, T-Bone steak, Pittige harde kaas.
Stuur wijn met humor op!
Bij gegrild roodvlees of wild met roomsaus en vruchtengarnituur, Latijns-Amerikaanse gerechten, Konijnenragout met olijven, Geroosterde lamsgigot, Bistecca fiorentina, T-Bone steak, Pittige harde kaas.

Casa Lupo Amarone della Valpolicella DOCG 

De weelde en volheid van de wijn gaan gepaard met een frisse en sappige zuurgraad, wat zorgt voor een groot drinkplezier! Donker granaatrode kleur. Rijpe rode bessen, kleine bessen zoals aalbessen, bosbessen, zwarte kersen en jam vallen op in de neus met een laatste boeket van kruidige vanille-aroma's. Met een rijke smaak en verfijnde elegantie is het een wijn met een geweldige structuur.

Serveertemperatuur 18°C

Lekker bij gegrild roodvlees of wild met roomsaus en vruchtengarnituur, Latijns-Amerikaanse gerechten, Konijnenragout met olijven, Geroosterde lamsgigot, Bistecca fiorentina, T-Bone steak, Pittige harde kaas.

In de wijngaard, de bodems bevinden zich op een hoogte van 450 m/slm en worden geproduceerd door de verandering van kalk-fossiele formaties, met name de rode schaal en de biancone. De oogst vindt plaats in verschillende fasen gedurende de laatste twee weken van september om een ​​optimale rijping van de druiven mogelijk te maken. De druiven worden met de hand geoogst en in de fruitkelder gedroogd.

De druiven, geoogst in kisten, blijven tot december/januari in de fruitkamer. Het waterverlies, een gevolg van de droogperiode, bevordert de concentratie van alle stoffen in de druif. Fermentatie en maceratie vinden plaats in kleine stalen vaten; volgt de eindgisting en rijping in eikenhouten vaten van 500/1000 liter, waar de nieuwe wijn ongeveer 18-24 maanden zal blijven. Amarone verfijnt verder in de fles totdat de optimale rijpheid wordt bereikt. Handmatig geplukte druiven (70% Corvina Veronese. 20% Rondinella. 5% Sangiovese en 5% Molinara.) Die in de kelder op roosters gedroogd zijn.De druifjes zijn klein en de schillen dik dus de opbrengst is gering. Daarna pas geperst en gegist.Langdurige houtlagering versterkt het intense aroma en smaak van de druiven. Harmonieus.geconcentreerd. dik in het glas en zwoel in de neus.

Prachtige dinerwijn.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Italië
Copyright © 2024 Vinopio