Mont Marçal Cava Aureum Brut Nature cava cadeauverpakking (geschenkdoos)
Mont Marçal Cava Aureum Brut Nature cava cadeauverpakking (geschenkdoos)
- € 26,75
- Spanje
- Mont Marcal
- Brut - droge, aperitief, feest
- Wit
- 75
- tot 2 jaar
- Bubbels schuimwijn
- Cava
- Cadeauverpakking
- https://www.youtube.com/watch?v=CINZQ5mq-PQ
Mont Marçal Cava Aureum Brut Nature cava cadeauverpakking (geschenkdoos)
Mont Marçal Cava Aureum Brut Nature cava cadeauverpakking (geschenkdoos)
Het Latijnse woord Aureum heeft drie verschillende betekenissen. De eerste verwijst naar de gouden kleur. Aura betekent ook ziel en tot slot is het gulden getal altijd de zoektocht naar perfectie geweest. Wetenschappers, wiskundigen en architecten zoals Gaudí gebruikten het om de grandeur van hun werk te bereiken. Dit gulden getal is altijd al weergegeven in de vorm van een spiraal, en diende als inspiratiebron voor het label. In deze cava komen de 3 betekenissen van de naam terug: de gouden kleur, de perfectie van de nuances en de ziel van de arbeiders die hebben bijgedragen aan de bereiding van de cava.
Mont Marçal Cava Aureum Brut Nature is verpakt (cadeauverpakking) in een metalenkist !! De chardonnay (30%) in Franse eik gegist blijft 4maanden op zijn lie en ondergaat battonage. tweedegisting gebeurt op fles en bij de dégorgement wordtgeen likeur toegevoegd. zodat deze cava minderdan 2 gram restsuiker bevat. De wijn is fris. doch vettig.hij heeft veel wit fruit. de belltjes zijn zeerfijn. het is een elegante fijne wijn. Parkerkwoteerde deze wijn 92 punten. Wordt steeds in metalenetuis geleverd.
Proefnotitie
Kleur: Helder lichtgeel en perfecte integratie van fijne bubbels.
Neus: Heldere noten van abrikoos, rijp fruit, gebak en vanille.
Mond: Frisheid, volume in de mond en smeuïgheid, aangename dronk met een zeer fijne en persistente bubbel.
Bereiding
Selectie van de beste wijngaardpercelen, afzonderlijke vinificatie van de rassen. Zachte persing, selectie van de eerste most. Gisting van de Chardonnay in Franse vaten en battonage van de fijne droesem gedurende 6 maanden. Mengeling van de druivenrassen om de beste wijn te krijgen voor de tweede gisting op fles.
Gastronomie en aanbevelingen
Het is een cava die kan worden gedronken vanaf het aperitief tot het dessert, van voorgerechten op basis van foie, tot een dessert op basis van chocolade en noten, zonder te vergeten hoe goed hij combineert met tapijtschelpen, rivierkreeften, octopus, garnalen en gefrituurde inktvis, vetrijke en krachtige gerechten, Iberische worst, kaas, rijst en vis.
De fijne aanwezigheid van koolzuurgas zorgt voor een verfrissende cava die een ideale aanvulling is voor een goede spijsvertering.
Druivenrassen: Xarel·lo, Chardonnay, Pinot noir, Parellada
Alcoholgehalte: 12º (%vol)