Jackson-Triggs Estate Vidal Icewine ijswijn 2019

€ 65,80
Op voorraad
SKU
JACKTRESTVIDALICEWINE
2 - 3 dagen

Jackson-Triggs Estate Vidal Icewine ijswijn 2019

 • € 65,80
 • Canada
 • Vidal
 • Jackson Triggs Estate
 • Zoet
 • Wit
 • 37.5 Halve fles
 • 2019
 • Vidal
 • Niagara, Canada
 • meer dan 10 jaar
 • Eiswein - Icewine

Jackson-Triggs Estate Vidal Icewine ijswijn 2019

Jackson-Triggs Estate Vidal Icewine ijswijn 2019

€ 65,80
levertermijn 2-3 dagen Levertijd is: 2 - 3 dagen

Heerlijke dessert wijn!

Stuur wijn met humor op!

Heerlijke dessert wijn!

Wijn van de Vidal Blanc is fruitig met tonen van tropisch fruit.

Ten gevolge van de hoge zuurgraad en fruitigheid is zij zeer geschikt voor zoete dessertwijn en dankzij de taaie schil nog eens bijzonder voor de productie van IJswijn, met name in het Grote Merengebied van Noord-Amerika.

Zeer aromatische wijn met honing en tropische vruchten als papaya,mango en abrikoos.

Wat is ijswijn?

 

IJswijn, in het Duits Eiswein of in het Engels icewine, is een zoete geurige wijn die vaak als dessertwijn wordt gedronken.

De beste serveertemperatuur ligt tussen de 6 °C en 8 °C.

In tegenstelling tot de meeste witte wijnen kan ijswijn zeer lang bewaard worden. Na lagering ontwikkelt zich een bijzonder karakter.

IJswijn kan echter ook heel goed jong gedronken kan worden. Dan zijn het de nog frisse aroma's die de boventoon voeren.

 

Er zijn ook rode ijswijnen. In Duitsland zijn deze zeer zeldzaam, in Noord-Amerika komen deze vaker voor.

Hoe wordt IJswijn gemaakt:

De druiven voor deze wijn blijven lange tijd aan de wijnranken hangen en worden pas in de winterperiode geplukt, als ze door nachtvorst bevroren zijn. De temperatuur mag dan niet hoger zijn dan -7 °C. Als de nachtvorst niet vroeg genoeg optreedt, kunnen de druiven beschimmelen en kan er niet geoogst worden om er ijswijn van te maken. De prijs is evenredig aan de risico’s die de wijnbouwer draagt om deze wijn te maken.

De bevroren druiven bevatten veel suiker, smaak- en geurstoffen. Door tijdens de persing het bevroren water te verwijderen ontstaat er een zeer geconcentreerde maar ook zoete wijn. Door het hoge suikergehalte is de gisting moeilijk op gang te brengen en duurt dan ook langer. Het record van suikergehalte voor een Duitse eiswein is 250° Oechsle, daar waar 125° wettelijk voldoende zou zijn geweest.

Het persen van druiven verdient altijd bijzondere aandacht. Bij ijswijn geldt dat nog eens extra. Omdat de opbrengst uit de druiven volgens deze methode erg klein zal zijn, is men geneigd harder te persen voor meer opbrengst. Het risico is dat schillen en pitten hun bitterheid aan de wijn gaan afstaan.

Een nieuwe techniek is de “cryo-extractie”. Deze techniek is gebaseerd op de wet van Raoult, die stelt dat het vriespunt van een vloeistof lager komt te liggen naarmate de concentratie suiker hoger is. In de praktijk oogst men de druiven op een laat tijdstip en worden in een koelcel (of koelwagen) geplaatst met een temperatuur van -10 tot -15 °C. De druiven met het minste suiker, bevriezen eerst en kunnen verwijderd worden. Zo verkrijgt men een partij druiven, met een hoog Oechsle gehalte. De techniek kan worden gebruikt in jaren met veel regen en een kleine kans op vorst en/of edele rotting in de wijngaard.

In Duitsland is de Rieslingdruif voor Eiswein het meest favoriet. Canada en de Verenigde Staten gebruiken voor hun icewine naast de Riesling vooral ook de Vidal blanc.

In de verschillende wijnlanden wordt succes geboekt met andere druivenrassen.

 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Canada
Copyright © 2020 Vinopio