Bodegas Concavins Clos Mont Blanc Unic Chardonnay 2021

€ 15,55
Op voorraad
SKU
BODCONCLOSMBLU
2 - 3 dagen

Bodegas Concavins Clos Mont Blanc Unic Chardonnay 2021

  • € 15,55
  • Spanje
  • Chardonnay
  • Bodegas Concavins
  • Droog - vol, karakter, maaltijdwijn
  • Wit
  • 75
  • 2021
  • 100 % Chardonnay
  • Conca De Barbera, Spanje

Bodegas Concavins Clos Mont Blanc Unic Chardonnay 2021

Bodegas Concavins Clos Mont Blanc Unic Chardonnay 2021

€ 15,55
levertermijn 2-3 dagen Levertijd is: 2 - 3 dagen
Gerechten met vis of schaaldieren. Lichte witvleesgerechten zijn ook lekker bij deze Chardonnay.
Stuur wijn met humor op!
Gerechten met vis of schaaldieren. Lichte witvleesgerechten zijn ook lekker bij deze Chardonnay.

Licht geel met amber naar de rand toe Diepe, lang aanhoudende aroma’s van tropisch- en citrusfruit. Lekkere tonen van vanille, iets boterig en toch ook levendig fris. Uitgebalanceerd, zacht en lang doorgaand.

Eind augustus worden de druiven geoogst gedurende twee nachten. Er wordt ’s nachts geoogst om een zo koud mogelijke most in de wijnkelders te krijgen..Vóór het persen vindt er schilcontact plaats gedurende twee tot vier uur. De fermentatie vindt plaats in nieuwe Frans eikenhouten vaten van drie verschillende soorten hout; uit Alliers, Nevers en Tronçais. Rijping gedurende twee maanden sur-lie met dagelijkse batonnage (omroeren van de wijn).

100% Chardonnay
Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberà en is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. Vlakbij ligt het versterkte middeleeuwse stadje Montblanc en het klooster Poblet. Duizend jaar geleden vestigden zich hier Cisterciënzer monniken, die wijngaarden aanlegden om te voorzien in hun wijnbehoefte. De regio Conca de Barberà is een van de wijngebieden waar eerder de bekende grote wijnhuizen uit andere regio´s hun druiven vandaan haalden. In de afgelopen jaren zijn er echter steeds meer wijnboeren hun eigen wijn gaan maken i.p.v. de druiven door te verkopen aan anderen. Een nieuwe generatie geschoolde wijnmakers ontdekte de grote kwaliteit van het terroir binnen deze D.O. en brengen nu hun eigen kwaliteitswijn met veel succes op de markt. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben alle een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. De stokken groeien voornamelijk op een kalkhoudende bodem met klei. In de 21ste eeuw worden de eeuwenoude tradities gerespecteerd, maar uiteraard zijn daar nieuwe inzichten aan toegevoegd. De kelders van Clos Montblanc zijn als gevolg supermodern ingericht met tevens een aparte kelder voor de wijnen die moeten rijpen. In deze ruimte heeft men ca. 1500 vaten liggen van Amerikaans en Frans eiken en tevens vaten van Hongaars eiken. De gepassioneerde wijnmaker van Clos Montblanc, Josep Vadri, heeft zijn deskundigheid opgedaan bij wijnproducenten in Frankrijk, Chili en Australië. Hierdoor heeft hij een geheel eigen stijl van wijn maken ontwikkeld, waarbij hij het fruit een duidelijke rol geeft en dit prachtig combineert met de aroma´s die ontstaan bij de rijping van de wijnen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Spanje
Copyright © 2020 Vinopio