U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

112 Soorten Wijn & Druiven

 • Merlot wijnen

  Lees alles over Merlot

  Merlot zwarte vogel van de druif wijn www.vinopio.be

  Merlot, betekent is het Frans ‘kleine zwarte vogel’. De op twee na populairste rode druif staat bekend als zacht, rijp en elegant. De meeste Merlots zijn makkelijk te drinken en ze combineren goed bij de meeste gerechten. Dit is dan ook de wijn die aanbevolen wordt als je voor eerst rode wijn drinkt.

  Merlot is de wijn die aanbevolen wordt als je voor eerst rode wijn drinkt”

  Er wordt gezegd dat de eerste keer dat deze druif werd gebruikt om wijn van te maken in het jaar 1700 was. Een Franse wijnmaker uit de Bordeaux regio zette Merlot op het label als een van de ingrediënt in zijn Bordeaux wijn-mix. Vanaf dat moment werd de druif vaker en vaker geplant in Bordeaux. Merlot staat bekend om zijn unieke eigenschappen zoals zachtheid en weelderige fruit. Al snel werd deze druif gecombineerd met een andere populaire druif uit de regio: Cabernet Sauvignon. De Caberent Sauvignon en Merlot druiven vulde elkaar zo goed aan dat het de belangrijkste ingrediënten werden voor de wereldberoemde Bordeaux wijn-mix.

  Niet alleen in Frankrijk was de druif populair; ook andere delen van de wereld begonnen met het experimenteren. In Californië in de mid-negentiende eeuw werd de druif niet gemengd met Cabernet Sauvignon: Amerikaanse wijnmakers maakten de wijn 100 procent van Merlot. De druif groeide gemakkelijk en binnen no-time ontdekte men de Merlot wijnen.

  Merlot zwarte vogel van de druif wijn blauwe druiven www.vinopio.be

  Merlot bevat minstens 13.5% alcohol. Dit kan zelfs oplopen naar 14.5%, zeker wanneer de druiven gekweekt zijn in warmere klimaten zoals Australië, Californië of Chili. Deze wijn heeft een plummy en chocolade-smaak. Merlot wordt bovendien beschouwd als een soepel en zeer makkelijk te drinken wijn.

  Deel deze kennis met je vrienden:

 • Wat is Cabernet Sauvignon?

  Lees alles over Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon wijnen www.vinopio.be

  In de 17de eeuw vond toevallig een kruising plaats tussen een rode Cabernet Franc druivenplant en een witte Sauvignon Blanc druivenplant. Tegenwoord is de Cabernet Sauvignon de populairste druif onder Europese en Amerikaanse wijndrinkers.

  Cabernet Sauvigon is een rode druif die bekend staat om zijn dikke, duurzame schil. Na de geboorte van de druif, werd Cabernet Sauvigon geadopteerd in verschillend wijngaarden in Frankrijk. Wijnboeren waren ten slotte al tijden op zoek naar naar een duurzame plant die gemakkelijk groeit. De Cabernet Sauvigon groeit overigens het meeste in de regio van Bordeaux.

  De Bordeaux wijnboeren waren op slag verliefd op deze druif die een hoog tannine gehalte bezit. Dit zorgde ervoor dat de wijn nog jaren kon evalueren in de flessen. Ze kwamen ook tot de conclusie dat Cabernet Sauvigon goed reageert op de eiken wijntonnen die op hun beurt weer mooie smaken meegaven aan de wijn. Het resultaat was een wijn met een volle body en een medium zuurgraad en die ook nog fantastisch matcht bij veel gerechten. Later startte de wijnboeren met het mengen van de Cabernet Sauvigon druif met bijvoorbeeld de Merlot- druif, waardoor werelds beroemdste wijn mengeling ontstond: de Bordeaux-mix.

  Geleidelijk groeide de Bordeauxwijn-mix uit tot een van de beroemdste en meest begeerde wijnen. Het merk Bordeaux ging de hele wereld over, maar ook de Cabernet Sauvigon druif werd wereldbekend. De druif werd door mensen over de hele wereld geplant. Men zei dat de Cabernet Sauvignon de grote kolonisator was, in ieder geval  totdat Merlot het stokje overnam in de jaren negentig.  

  Buiten het succes in Bordeaux, werd Cabernet Sauvignon ook razend snel populair in Californië. In 1976 versloeg de Carbernet Sauvignon van Stags’ Leap uit Napa Valley USA, de top Boredaux Chateaus. De winnaar werd uitgeroepen door een geblinddoekte jury in Parijs. Vanaf dat moment, werd California Cabernet Sauvignon gelanceerd in de hele wereld.

  Cabernet Sauvignon rood www.vinopio.be

  De Carbernet Sauvignon wijn, staat ze bekend om zijn donkere kleur, volle body en een alcohol percentage boven 13.5%. De meeste Cabernet Sauvigons, in het bijzonder die uit Californië, Australië en Chili, komen zelfs vakder in de buurt van de 14.5% en sommige zelfs boven 15%. De wijn is droog en heeft een gezonde dosis tannine; dit is ook wel de reden waarom je mond droog voelt als je sipt van de wijn. Vele mensen die Cabenet Sauvignon drinken, zeggen dat ze altijd de smaak proeven van groene peper, samen met tabak, cassis en donker fruit zoals kersen. Ook kun je in de wijn een vleugje vanille proeven. Dat komt doordat Carbernet Sauvignon wijn ouder is geworden eik.

  Cabernet Sauvignon is een wijn die gedronken hoort te worden met eten, gezien zijn zuurgraad, tannine en alcohol. We zijn van mening dat er geen vaste regels zijn voor de combinaties van gerechten en wijn. Je drinkt de wijn die je lekker vindt in combinatie met gerechten die jou smaken. Wel is de Cabernet Sauvignon een wijn die het beste tot zijn recht komt met voedsel dan zonder, want op zichzelf, kan het een overweldigend drankje zijn.

  Deel deze kennis met vrienden

   

 • Barbera wijn

  Barbera is een rode Italiaanse wijn. De druif waar deze wijn van gemaakt wordt, staat in de top 3 van de meest geplante druiven in het hele land. Deze druif is bijna duizend jaar ouder dan Cabernet Sauvignon druif. Toch zag je Barbera maar weinig op bijvoorbeeld de Amerikaanse en Europese markt. Hoe komt dat? De Italianen hielden de Barbera voor zichzelf!

  Barbera wijngaard

  Barbera kent zijn oorsprong in de Noord-Italiaanse regio Piedmont. Deze regio staat  bekend om de groei van de Nebbiolo druif en daarmee met de begeerde Barolo en Barbaresco wijnen die deze druif produceert. In tegenstelling tot deze wijnen die vaak bewaard worden voor een speciale gelegenheid, is de Barbera een lekkere en betaalbare wijn voor elke dag. Hij wordt dan ook wel ‘de volkse wijn’ genoemd. 

  De Barbera wijn is erg donker van kleur, maar toch licht van smaak. Misschien herken je in deze wijn wel de smaken en geuren van bessen, aardbeien en frambozen. Jonge Barbera wijnen kunnen ook de intense aroma’s van zwarte bessen hebben.

  Barbera wijn bevat weinig tannine, heeft een frisse smaak en is daarom de perfecte wijn om te combineren met zwaardere gerechten waarin kaas, vlees en paddenstoelen gebruikt zijn. 

  Plaatsje in BarberaBenieuwd naar hoe een kwalitatief goede Barbera wijn smaakt? Kies dan voor een wijn uit het dorp Asti in Piedmont. Op het label staat dan: Barbera D’Asti. Dit dorp produceert al jaren geweldige en betaalbare Barbera wijnen.

  Gelukkig is de Barbera wijn niet langer alleen voor Italianen!

  Zin gekregen in een Barbera wijntje?

  KIjk dan snel in de web-shop van Vinopio en creeer je eigen Barbera momentje met wijnen uit Italie en Spanje.

 • Soorten wijn & druiven overzicht

  wines-grapes-varietals-icon

  Lees en lees alles over de meest populaire druiven en wijnen ter wereld. Van Merlot tot Malbec: hier vind je het. In een korte samenvatting vertellen we je alles wat je moet weten over de wijn waarin je geïnteresseerd bent.

  Hoofd Druiven & wijnen

  Bordeaux  bordeau-vinopio-be *Bordeau bestellen

  Burgundy  burgundy-vinopio-be

  Cabernet Sauvignon   cabernet-sauvignon-vinopio-be*Cabernet Sauvignon bestellen

  Chardonnay chardonnay *Chardonnay bestellen

  Chianti chianti-vinopio-be  *Chianti bestellen

  Malbec malbec-wijnen-vinopio-be *Malbec bestellen

  Merlot  merlot-vinopio-be  *Merlot bestellen

  Pinot Grigio / Gris   pinot-grigio-gris-vinopio-be *Pinot Grigio bestellen  *Pinot Gris bestellen

  Pinot Noir  pinot-noir-vinopio-be  *Pinot Noir bestellen

  Riesling  riesling-vinopio-be  *Riesling bestellen

  Rioja  *Rioja bestellen

  Rosé Wine  rose-wijn-vinopio-be  *Rosé Wijn bestellen

  Sauvignon Blanc  sauvignon-blanc-vinopio-be  *Sauvignon Blanc bestellen

  Moussserde wijnen  sparkel-wijnen-vinopio-be *Bruisende wijnen bestellen

  Syrah & Shiraz  syrah-shiraz-wijn-vinopio-be *Syrah wijnen bestellen  *Shiraz wijnen

  bestellen

  Zinfandel, rood & wit  zinfandel-rode-en-witte-wijn-vinopio-be  *Zinfandel bestellen

  Meer Druiven & Wijnen

  Barbera  barbera-vinopio-be  *Barbera bestellen

  Blaufrankisch  blaufrankisch-vinopio-be  *Blaufrankisch bestellen

  Cabernet Franc  cabernet-franc-vinopio-be  *Cabernet Franc bestellen

  Carmenere  carmenere-vinopio-be  *Carmenere bestellen

  Chenin Blanc  chenin-blanc-vinopio  *Chenin Blanc bestellen

  Gamay  gamay-vinopio-be *Gamay bestellen

  Grenache (Garnacha)  genache-vinopio-be  *Grenache bestellen

  Gewurztraminer  gewuztraminer-vinopio-be * Gewurztraminer bestellen

  Gruner Veltliner  gruner-veltliner-vinopio-be  *Gruner Veltliner bestellen

  Moscato  moscato-vinopio-be    *Moscato bestellen

  Nebbiolo  nebbiolo-wijnen-vinopio-be  *Nebbiolo bestellen

  Petite Sirah  petite-sirah-vinopio-be  * Petite Sirah bestellen

  Sauternes

4 artikel(en)