U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

112 Grappig wijn weetjes

 • Oudste persoon ter wereld dronk elke week WIJN!

  Hoeveel dronk de oudste persoon?

  Oudste persoon ter wereld dronk elke week WIJN www.vinopio.be

  * Port of porto (Belgisch-Nederlands) is een versterkte wijn uit Portugal, met een alcoholgehalte tussen 18 en 20 procent. Het is een typische zoete rode, witte of rosé wijn, geserveerd als aperitief, digestief of als dessertwijn. Tegenwoordig wordt overal ter wereld versterkte wijn geproduceerd met sterke gelijkenis ten opzichte van port. Hierbij zijn Australië en Zuid-Afrika de bekendste concurrenten. In tegenstelling tot de Verenigde Staten mag in de Europese Unie alleen het product uit Portugal het label port dragen. Een andere naam voor port is portwijn, waarvan port de afkorting is.

  Deel deze kennis met vrienden:

  Bron https://en.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment#Health_and_lifestyle

 • Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen?

  Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen?

  Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen www.vinopio.be

  Meerdere vrouwen hebben over dit magische drankje verteld. Volgens de Markiezin de Pompadour was dit: “de enige wijn waarmee vrouwen mooi blijven na het drinken ervan”. En Marlène Dietrich zei: “deze wijn geeft je het gevoel dat het zondag is en dat de betere dagen naderen.”

  Aan het begin van de 19e eeuw vond de Grote Dame van de Champagne, Nicole Clicquot-Ponsardin, de techniek van de remuage met de tables de remuage (rekken) uit. Het maakte haar populair onder het Russische Hof en bij beroemde schrijvers zoals Mérimée en Poesjkin. Op het hoogtepunt van haar roem liet ze in Boursault een prachtig kasteel in Neo-Renaissancestijl bouwen dat geïnspireerd was op Chambord.

  Een andere emblematische vrouw van de champagne, Jeanne Pommery, nam de leiding over het gelijknamige champagnehuis: in 1861 liet ze een champagne brut (weinig gezoet) ontwikkelen en commercialiseerde ze deze met succes op de Engelse markt. Vandaag is de champagne brut de best verkochte champagne ter wereld.

  Deel deze kennis met vrienden

 • Een glas wijn voor het slapen doet wonderen voor je lijn

  Een glas wijn voor het slapen doet wonderen voor je lijn

  Een glas rode wijn drinken voor je gaat slapen. Dit kan ontzettend lekker zijn en - voor de slechte slapers - je helpen in slaap te vallen. Maar het is nog ergens goed voor, namelijk: afvallen.

  Een glas wijn voor het slapen doet wonderen voor je lijn www.vinopio.be

  Onderzoekers aan de Washington State University hebben onderzoek gedaan naar het effect van wijn op onze vetverbranding. Daaruit bleek dat wijn hier een positief effect op heeft. Dit komt door de polyfenool ‘Resveratrol’ (een antioxidant) die naast fruit ook in wijn te vinden is. Resveratrol zorgt ervoor dat bepaalde vetten worden omgezet, zodat deze beter te verbranden zijn. Drink je juist 's avonds een wijntje? Dan worden je zin voor tussendoortjes minder, wat weer gunstig is voor de lijn.

  Hoe is dit onderzocht? Muizen kregen een hoge concentratie vetten in hun voer. De muizen die daarnaast Resveratrol toegediend kregen, werden 40% minder dik dan de andere muizen. Wij als mensen hebben drie soorten vetten: wit, beige en bruin. Het te veel aan vetten dat je eet, wordt opgeslagen in wit vet (dit gaat bijvoorbeeld op je buik zitten). Door Resveratrol worden deze witte vetten omgezet in beige vetten - die makkelijker te verteren zijn.

  Dit is natuurlijk geen reden om te vaak naar de fles te grijpen, want te veel wijn (en daarmee alcohol) is een dikmaker ( en niet al te best voor je lever enz.). In wijn zit minder Resveratrol als in een hele vrucht. Wat je kunt nemen in plaats van wijn zijn blauwe bessen, frambozen, aardbeien, appels en druiven in vaste vorm. 

  Deel deze kennis met vrienden

  Bron: Washington State University en Woman’s Day en Jan Magazine.

 • Een glas rode wijn is net zo goed als een uur sporten

  Breng je wekelijks keurig je uurtjes door in de sportschool om gezond en fit te blijven, blijkt nu uit onderzoek dat rode wijn net zo gezond is als een uur sporten.

  Een glas rode wijn is net zo goed als een uur sporten www.vinopio.be

  Uit onderzoek dat is gedaan door de Universiteit van Alberta in Canada blijkt dat een glas rode wijn een net zo’n goede werking op je lichaam heeft als een uur sporten. Dit komt door het stofje resveratol dat in rode wijn zit. De positieve eigenschappen van dit stofje krijg je ook na een uur flink zweten in de sportschool. Eerlijk is eerlijk: neem dit nieuws wel met een figuurlijk korreltje zout!

  Onderzoeker Jason Dyck leidde het onderzoek en volgens hem zorgt resveratol voor een verbetering van je fysieke gezondheid. Zo zou het je hartfunctie en je spierenkracht kunnen verbeteren. Daarnaast zou rode wijn ook de kans op dementie en kanker verkleinen.

  Dit is natuurlijk heel fijn nieuws, vooral als je gek bent op rode wijn en iets minder op sporten. Hou natuurlijk wel in de gaten dat dit om één glas rode wijn gaat en niet een hele fles. Hoe lekker dat ook is, maar daar word je vooral een beetje dronken van.

  Toch is het niet de eerste keer dat blijkt dat rode wijn goede invloed op je lichaam kan hebben, want wist je dat:

  – Naast resveratol zit er in rode wijn ook het stofje tannine, wat eraan kan bijdragen dat je weerstand beter wordt en je minder snel verkouden bent.

  – Als één glas wijn dan toch net te weinig is en je er twee drinkt, dat dit toch nog een gunstig effect heeft. Uit Italiaans onderzoek blijkt namelijk dat dit leidt tot toename van seksueel verlangen bij vrouwen.

  – Rode wijn kan helpen bij overgewicht. Wetenschappers ontdekten dat het drinken van een glas tijdens het avondeten voorkomt dat er vet wordt opgeslagen.

  – Tot slot heeft de alcohol in wijn een verdunnende werking wat zorgt voor een goede doorbloeding van alle organen.

  Is de keuze rode wijn of sportschool makkelijk voor jou gemaakt of blijf je toch gewoon naar de sportschool gaan?

  Deel deze kennis met vrienden:

  Bron artikel http://www.huffingtonpost.co.uk/2016/01/08/a-glass-of-red-wine-is-the-equivalent-to-an-hour-at-the-gym-says-new-study_n_7317240.html#slide=aol_41142 &Bellesqa

 • Hoeveel wijn moet je drinken om je meest sexy zelf te zijn?

  Hoeveel wijn moet je drinken om je meest sexy zelf te zijn?

  Zoveel wijn moet je drinken om je meest sexy zelf te zijn www.vinopio.be

  Aantrekkelijker worden door wijn te drinken, is het echt te mooi om waar te zijn?

  Nee hoor. Wie twee glazen wijn drinkt, zou door zijn omgeving als aantrekkelijker beschouwd worden. Maar voor we te enthousiast aan het drinken gaan: drie glazen zijn dan weer te veel. Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van Bristol.

  Voor het onderzoek lieten de onderzoekers enkele studenten alcohol drinken. Van iedere student namen ze voor en na ieder glas een foto om deze vervolgens voor te leggen aan een tweede groep proefpersonen. Wat blijkt? De vrijwilligers vinden de studenten met een glaasje op aantrekkelijker dan de nuchtere personen. Na het tweede glas zijn de scholieren in de ogen van de proefpersonen nog knapper, maar na het derde glas gaat de aantrekkelijkheid achteruit. Hier geldt dus ook de boodschap: drink met mate.

  Maar hoe komt het dat je na twee glazen wijn niet alleen anderen knapper vindt, maar zelf ook aantrekkelijker wordt? Volgens de onderzoekers zijn er een aantal verklaringen. Alcohol zou bijvoorbeeld de bloedvaten verwijden, waardoor er een gezonde en aantrekkelijke blos op de wangen verschijnt. Daarnaast kan het groter worden van pupillen ook als verleidelijk worden gezien én maakt een ontspannen gezicht iemand knapper. Laat dat rode wijntje maar komen!

  Deel deze kennis met vrienden

  BronBron: http://alcalc.oxfordjournals.org/content/early/2015/02/25/alcalc.agv010.long: http://alcalc.oxfordjournals.org/content/early/2015/02/25/alcalc.agv010.long

   

 • Hoeveel wijn drinken we ?

  Wijnconsumptie in België & Nederland

  Video drink meer wijn vinopio.be

  Na bier is wijn de meest geconsumeerde alcoholische drank. Als we de consumptie aan alcohol uit bier en wijn vergelijken, is het ongeveer hetzelfde, we krijgen gemiddeld genomen dus ongeveer evenveel alcohol uit wijn, als uit bier.

  Maar omdat je wijn nu eenmaal in kleinere hoeveelheden drinkt, is het totale hoeveelheid in liters wijn per hoofd van de bevolking toch iets lager. Desalniettemin liegt de consumptie van wijn er in sommige landen niet om. Met een magere 3.26 liter alcohol uit wijn komen wij Nederlanders slechts op een 22ste plek. Onze zuiderburen de Belgen scoren iets hoger (19e plek) met 3.55 liter. Als een gemiddeld wijntje 12 % alcohol bevat is dit in liters wijn 19 respectievelijk 21 liter wijn per jaar, ofwel 50 a 60 cc per dag. Dat is een half glaasje. Hoe doen andere landen dat? Lees verder

 • Vrouwen die rode wijn drinken hebben meer zin in seks

  Twee glaasjes rode wijn hebben een positief effect op het seksleven van vrouwen, zo blijkt uit een Italiaanse studie.

  Vrouwen die rode wijn drinken hebben meer zin in seks www.vinopio.be

  Vrouwen die twee glaasjes rode wijn per dag drinken, hebben meer zin in seks dan geheelonthouders, blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Firenze.

  Anti-oxyderend effect

  Volgens de Italiaanse onderzoekers bevordert het anti-oxyderend effect van rode wijn bepaalde bloedstromen in het lichaam wat een hogere seksdrive tot gevolg heeft. De dokters gebruikten voor hun onderzoek de 'Female Sexual Function Index'. De laagste score op de index is twee punten, de hoogste 36. De vrouwen die dagelijks twee glazen rode wijn dronken, scoorden gemiddeld 27,3 punten. Vrouwen die minder frequent dronken, hadden een score van 25,9, terwijl de geheelonthouders niet meer dan 24,4 punten scoorden.

  Niet meer dan twee glazen

  Aan het onderzoek namen 800 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 50 jaar deel. Vrouwen die meer dan twee glazen per dag dronken, werden uitgesloten van de studie om de mogelijk verwarrende gevolgen van dronkenschap op de resultaten van het onderzoek uit te sluiten, schrijft De Telegraaf. (hlnsydney)

  Conclusie: Vrouwen die bescheiden hoeveelheden rode wijn drinken hebben doorgaans meer zin in sex dan vrouwen die andere alcoholische drankjes drinken of dan geheelonthoudsters.

   

  Bubbels

  Ook mousserende dranken zoals Champagne, Cava, of andere alcoholische bubbeldrankjes hebben zo hun positieve uitwerking op ons libido. Vaak door het speciale moment waarop we zo'n drankje nuttigen, maar ook omdat, zoals ik zoveel mensen regelmatig hoor zeggen, "de bubbels naar ons hoofd stijgen". De CEO van het bekende Champagnehuis Taittinger beweerde onlangs op een persconferentie in Californïe dat niet de Californische bubbels zijn grootste concurrent zijn, maar Viagra pillen. Waarmee dus eigenlijk gezegd wordt dat qua lustopwekker Champagne en Viagra op een lijn zitten…

  Deel deze kennis met vrienden:                 

  Bron: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/944771/2009/07/27/Vrouwen-die-rode-wijn-drinken-hebben-meer-zin-in-seks.dhtml

7 artikel(en)