Wat is Cabernet Sauvignon?

Lees alles over Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon wijnen www.vinopio.be

In de 17de eeuw vond toevallig een kruising plaats tussen een rode Cabernet Franc druivenplant en een witte Sauvignon Blanc druivenplant. Tegenwoord is de Cabernet Sauvignon de populairste druif onder Europese en Amerikaanse wijndrinkers.

Cabernet Sauvigon is een rode druif die bekend staat om zijn dikke, duurzame schil. Na de geboorte van de druif, werd Cabernet Sauvigon geadopteerd in verschillend wijngaarden in Frankrijk. Wijnboeren waren ten slotte al tijden op zoek naar naar een duurzame plant die gemakkelijk groeit. De Cabernet Sauvigon groeit overigens het meeste in de regio van Bordeaux.

De Bordeaux wijnboeren waren op slag verliefd op deze druif die een hoog tannine gehalte bezit. Dit zorgde ervoor dat de wijn nog jaren kon evalueren in de flessen. Ze kwamen ook tot de conclusie dat Cabernet Sauvigon goed reageert op de eiken wijntonnen die op hun beurt weer mooie smaken meegaven aan de wijn. Het resultaat was een wijn met een volle body en een medium zuurgraad en die ook nog fantastisch matcht bij veel gerechten. Later startte de wijnboeren met het mengen van de Cabernet Sauvigon druif met bijvoorbeeld de Merlot- druif, waardoor werelds beroemdste wijn mengeling ontstond: de Bordeaux-mix.

Geleidelijk groeide de Bordeauxwijn-mix uit tot een van de beroemdste en meest begeerde wijnen. Het merk Bordeaux ging de hele wereld over, maar ook de Cabernet Sauvigon druif werd wereldbekend. De druif werd door mensen over de hele wereld geplant. Men zei dat de Cabernet Sauvignon de grote kolonisator was, in ieder geval  totdat Merlot het stokje overnam in de jaren negentig.  

Buiten het succes in Bordeaux, werd Cabernet Sauvignon ook razend snel populair in Californië. In 1976 versloeg de Carbernet Sauvignon van Stags’ Leap uit Napa Valley USA, de top Boredaux Chateaus. De winnaar werd uitgeroepen door een geblinddoekte jury in Parijs. Vanaf dat moment, werd California Cabernet Sauvignon gelanceerd in de hele wereld.

Cabernet Sauvignon rood www.vinopio.be

De Carbernet Sauvignon wijn, staat ze bekend om zijn donkere kleur, volle body en een alcohol percentage boven 13.5%. De meeste Cabernet Sauvigons, in het bijzonder die uit Californië, Australië en Chili, komen zelfs vakder in de buurt van de 14.5% en sommige zelfs boven 15%. De wijn is droog en heeft een gezonde dosis tannine; dit is ook wel de reden waarom je mond droog voelt als je sipt van de wijn. Vele mensen die Cabenet Sauvignon drinken, zeggen dat ze altijd de smaak proeven van groene peper, samen met tabak, cassis en donker fruit zoals kersen. Ook kun je in de wijn een vleugje vanille proeven. Dat komt doordat Carbernet Sauvignon wijn ouder is geworden eik.

Cabernet Sauvignon is een wijn die gedronken hoort te worden met eten, gezien zijn zuurgraad, tannine en alcohol. We zijn van mening dat er geen vaste regels zijn voor de combinaties van gerechten en wijn. Je drinkt de wijn die je lekker vindt in combinatie met gerechten die jou smaken. Wel is de Cabernet Sauvignon een wijn die het beste tot zijn recht komt met voedsel dan zonder, want op zichzelf, kan het een overweldigend drankje zijn.

Deel deze kennis met vrienden

 

" />

Wat is Cabernet Sauvignon?

Wat is Cabernet Sauvignon?

Lees alles over Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon wijnen www.vinopio.be In de 17de eeuw vond toevallig een kruising plaats tussen een rode Cabernet Franc druivenplant en een witte Sauvignon Blanc druivenplant. Tegenwoord is de Cabernet Sauvignon de populairste druif onder Europese en Amerikaanse wijndrinkers. Cabernet Sauvigon is een rode druif die bekend staat om zijn dikke, duurzame schil. Na de geboorte van de druif, werd Cabernet Sauvigon geadopteerd in verschillend wijngaarden in Frankrijk. Wijnboeren waren ten slotte al tijden op zoek naar naar een duurzame plant die gemakkelijk groeit. De Cabernet Sauvigon groeit overigens het meeste in de regio van Bordeaux. De Bordeaux wijnboeren waren op slag verliefd op deze druif die een hoog tannine gehalte bezit. Dit zorgde ervoor dat de wijn nog jaren kon evalueren in de flessen. Ze kwamen ook tot de conclusie dat Cabernet Sauvigon goed reageert op de eiken wijntonnen die op hun beurt weer mooie smaken meegaven aan de wijn. Het resultaat was een wijn met een volle body en een medium zuurgraad en die ook nog fantastisch matcht bij veel gerechten. Later startte de wijnboeren met het mengen van de Cabernet Sauvigon druif met bijvoorbeeld de Merlot- druif, waardoor werelds beroemdste wijn mengeling ontstond: de Bordeaux-mix. Geleidelijk groeide de Bordeauxwijn-mix uit tot een van de beroemdste en meest begeerde wijnen. Het merk Bordeaux ging de hele wereld over, maar ook de Cabernet Sauvigon druif werd wereldbekend. De druif werd door mensen over de hele wereld geplant. Men zei dat de Cabernet Sauvignon de grote kolonisator was, in ieder geval  totdat Merlot het stokje overnam in de jaren negentig.   Buiten het succes in Bordeaux, werd Cabernet Sauvignon ook razend snel populair in Californië. In 1976 versloeg de Carbernet Sauvignon van Stags’ Leap uit Napa Valley USA, de top Boredaux Chateaus. De winnaar werd uitgeroepen door een geblinddoekte jury in Parijs. Vanaf dat moment, werd California Cabernet Sauvignon gelanceerd in de hele wereld. Cabernet Sauvignon rood www.vinopio.be De Carbernet Sauvignon wijn, staat ze bekend om zijn donkere kleur, volle body en een alcohol percentage boven 13.5%. De meeste Cabernet Sauvigons, in het bijzonder die uit Californië, Australië en Chili, komen zelfs vakder in de buurt van de 14.5% en sommige zelfs boven 15%. De wijn is droog en heeft een gezonde dosis tannine; dit is ook wel de reden waarom je mond droog voelt als je sipt van de wijn. Vele mensen die Cabenet Sauvignon drinken, zeggen dat ze altijd de smaak proeven van groene peper, samen met tabak, cassis en donker fruit zoals kersen. Ook kun je in de wijn een vleugje vanille proeven. Dat komt doordat Carbernet Sauvignon wijn ouder is geworden eik. Cabernet Sauvignon is een wijn die gedronken hoort te worden met eten, gezien zijn zuurgraad, tannine en alcohol. We zijn van mening dat er geen vaste regels zijn voor de combinaties van gerechten en wijn. Je drinkt de wijn die je lekker vindt in combinatie met gerechten die jou smaken. Wel is de Cabernet Sauvignon een wijn die het beste tot zijn recht komt met voedsel dan zonder, want op zichzelf, kan het een overweldigend drankje zijn. Deel deze kennis met vrienden  


Copyright © 2020 Vinopio