U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Rode en witte wijnen uit Canada

Triggs Estate wijnen uit Canada, Nigara nu Canada USA wijnhuizen wijngaarden www.vinopio.bete koop in België online !

 

 

 

 

 

Wanneer je een fles van Jackson-Triggs koopt, kunt je er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Jackson-Triggs is een naam die je kent. Het is een naam die je vrienden kennen. Het is een naam die staat voor inzet, voor het maken van de perfecte wijn voor elke gelegenheid, en die aandacht voor detail toont. Jackson Triggs  is Canada's meest bekroonde producent en is uitgeroepen tot "Beste Canadese Winery" (beste Canandese wijnhuis) een ongekend aantal keer in internationale en nationale wedstrijden.  Je kunt trots zijn wanneer je Jackson-Triggs wijnen schenkt, in de wetenschap dat, ongeacht de druiven, vintage, of regio, je zal worden beloond met een premium wijn die perfect past bij elk moment, groot of klein.

Geschiedenis van Jackson TriggsJackson Triggs Canada www.vinopio.be

Jackson-Triggs is afgeleid van onze stichters namen, Allan Jackson en Don Triggs, die het wijngoed in 1993 opgericht. Met hun partnerschap begon een niet aflatende toewijding aan kwaliteit, waarde en traditie, die we vandaag blijven eren.

Wijnbouw in Canada voor Canadese wijnen

Als zeer jong wijnland, kent men de wijnstok in Canada al 200 jaar. Eerst kleinschalig zijn er Europese druiven variëtieten aangeplant, maar hier mee liep men net als in de Verenigde Staten tegen problemen aan. Met de inheemse Amerikaanse druif (hybride-variëteiten) ging het beter.
Pas in de jaren 80 van de vorige eeuw kende wijnbouw haar echte start. En ongelofelijk maar waar, is men hier vrijwel direct tot het maken van kwaliteitswijn gekomen. De kennis was er al, de ernstige druivenziektes heeft men min of meer "gemist" de succesvolle druivenrassen waren inmiddels bekend en de moderne technieken al ontwikkeld.
De wijnbouw in Canada heeft een maximale jaarproductie van ongeveer 1 miljoen hectro liter en is daarmee een klein wijnland. De wijngaarden liggen ongeveer op deze breedtegraden als noordelijke Italië en Luxemburg, zomers warm en winters vrij streng. In het noordne plant men doorgaans hybride druiven in Canada omdat deze beter bestand zijn tegen koude.

Wijnbouw in Canada vindt plaats langs de zuidelijke staatsgrens in de provincies Brits-Columbia, Ontario en op kleinere schaal in Quebec en Nova Scotia. Het haalt een maximale jaarproductie van ongeveer 1 miljoen hectoliter en is daarmee een klein wijnland.

De wijnbouw in Canada wordt gesteund door het CCOVI-instituut.

Wijnen uit Oost-Canada

Een moderne wijnfabriek in Ontario

Ontario is het belangrijkste wijnbouwgebied van Canada. 80% van de wijn komt hiervandaan. Het ligt het meest zuidelijk van het land en daarmee op gelijke hoogte als Frankrijk. Vanwege de polaire invloeden duren de winters hier echter langer waardoor het groeiseizoen korter is. Het microklimaat wordt bepaald door de meren Lake Erie en Lake Ontario. Deze watermassa’s temperen de polaire winters. Er worden vooral inheemse druivenrassen aangeplant. Met name de Vidal blanc-druif ten behoeve van Icewine. De Riesling wordt overigens ook al jaren gebruikt voor Icewine.

  • Niagara-peninsula - Dit is het meest noordelijke gebied, tussen de twee grote meren in. Met name rondom Niagara-on-the-Lake. Nabij de beroemde watervallen.
  • Lake Erie North Shore - Ligt zuidwestelijker langs de noordrand van het Erie-meer.
  • Pelee Island - Dit eiland ligt in het Erie-meer en is daarmee het meest zuidelijk gelegen wijnbouwgebied van Canada.
  • Prince Edward County - 200 kilometer ten oosten van Toronto, aan de noordzijde van het Ontariomeer ligt het het meest recent aangewezen herkomstgebied.

Quebec - In deze Franstalige provincie liggen de twee wijngebieden l’Estrie en Montérégie. Naast de Gamay Noir en Riesling-druif worden er ook hybride variëteiten gebruikt.

Nova Scotia - Ligt op de 44e breedtegraad. De langs de westkust gelegen Annapolis-valley geeft voldoende beschutting om wijnbouw mogelijk te maken. Men verbouwt hier voornamelijk hybride druivenrassen. Er komen ook Icewines vandaan.Okanagan_Greata_Vineyard Canada www.vinopio.be

Product en kwaliteit

In de beginjaren van de moderne wijnbouw was de productie vooral voor eigen markt. Pas later is men mondjesmaat gaan exporteren naar de Verenigde Staten. De export naar Europa is nog in volle ontwikkeling.

Canada kent geen officieel classificatie-systeem dat door de overheid is vastgesteld. De wijnbouw wordt ook niet actief gestimuleerd. Wel is er de VQA, de Vintners Quality Alliance die richtlijnen opstelt, maar geen verplichting is. De bedoeling is wel een landelijk systeem op te zetten.

Icewinevineyard.JPG Ice wine Niagara Falls canada.jpg

Buiten de landsgrenzen is de Canadese Icewine een vermaard product. Deze wijnen komen merendeel uit het oostelijke Canada. Het groeiseizoen is in de zomermaanden gunstig. In de winter heeft men vaak te maken met vrij plotseling opkomende koude poollucht. Vandaar de bevroren druiven bedoeld voor Icewine. De meeste worden gemaakt van de witte hybride-druif Vidal blanc en de edele Vitis Vinifera Riesling. Op internationale wijnconcoursen worden vaak grote prijzen gewonnen.

Algemeen worden de volgende druiven verbouwd, Chardonnay, Riesling en Vidal blanc voor de witte wijnen. Als hybride variëteit treft men ook de Seyval Blanc aan. Voor de rode wijnen zijn er: Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Gamay Noir en Ortega en daarnaast de blauwe hybride Baco Noir. De inheemse rassen zijn van de Vitis labrusca en Vitis riparia

 

Jackson Triggs heeft 4 verschillende wijngaarden:

  1. Niagara: Genesteld in 11,5 hectare van het Niagara schiereiland, maakt Niagara Estate wijngaard speciale kwaliteit wijnen in deze koele klimaat wijnbouw regio
  2. Delaine Vinegard Delaine wijngaard bevindt zich op amper 100 hectare van kostbare vruchtbare land langs de Niagara Parkway, in het hart van het Niagara schiereiland
  3. Jakson Triggs Okanagan Estate In bijna alle richtingen door meren, bergen, wijngaarden en woestijn naar het verre zuiden omgeven, dekt de Jackson-Triggs Okanagan Estate wijngaard 410 hectare van enkele van de meest ruige schoonheid gevonden in Brits-Columbia
  4. Sunrock Vinegard Hoog gelegen op een berghelling in het zuidelijkste deel van de zonbeschenen is Okanagan Valley 104 hectare grond. Dit is de SunRock wijngaard.

Heerlijkste wijnen van Jackson Triggs uit Canada bestel je online bij Vinopio in België, Proost!