De Beste Combinaties Wijn En Gerechten

Wijn en gerechten combineren www.vinopio.be

Welke Wijnen Passen Bij Welk Gerecht?

Wijn en gerechten, wat is nou een betere combinatie? Een goed glas wijn en een heerlijk gerecht. Of nog beter: een heerlijk gerecht met een goed glas wijn dat erbij past. 

Wij zijn van mening dat er maar één ding belangrijk is: eet wat je lekker vindt in combinatie met de wijn waar jouw voorkeur naar uit gaat. Wij realiseren ons echter dat dit tegenstrijdig kan zijn met wat je hierover hebt gehoord. Daarom leggen we het graag aan je uit.

In de afgelopen decennia is de nadruk komen te liggen op regels rondom wijn en gerechten: bepaalde kleuren of stijlen van wijn zouden alleen samengaan met bepaalde gerechten. Volgens ons zijn deze regels volledig uit de hand gelopen en leidt dit tot angst onder de liefhebbers van een goed glas wijn. Moet je altijd witte wijn bij vis serveren, omdat rode wijn de smaak van de vis domineert? Onzin!

Het drinken van wijn zou altijd beter zijn zonder vonnis

Ga je voor die visschotel? Dan komt het er in feite op neer dat we je wel kunt kiezen voor een overweldigende rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot. Dit kan zelfs net zo aangenaam of aangenamer zijn dan een witte wijn. Het hangt echter allemaal af van de smaken in het gerecht en hoe de wijn dit beïnvloed.

Wijn En Gerechten - De Hoofdregel

De druk die we ervaren als we wijnen met gerechten moeten combineren, komt voort uit nostalgie. Tegenwoordig gelooft men er stellig in dat je rode wijn combineert met vleesgerechten en witte wijn met visgerechten. Voor velen is het dan ook moeilijk om deze gewoonte te doorbreken. Gaat je voorkeur uit naar het combineren van wijn en gerechten via de regels? Negeer dan natuurlijk ons advies! Wij zeggen niet voor niets: ‘wijn gaat over jouw ervaring, niet die van iemand anders.’

Echter, als je het in de wind slaan van de traditionele regels bevrijdend vindt, dan stellen wij voor dat je wijn kiest die past bij de je bezoek en natuurlijk; bij het seizoen.

Kom je niet uit, gebruik dan onze wijn selector !

" />

De Beste Combinaties Wijn En Gerechten

De Beste Combinaties Wijn En Gerechten
Wijn en gerechten combineren www.vinopio.be

Welke Wijnen Passen Bij Welk Gerecht?

Wijn en gerechten, wat is nou een betere combinatie? Een goed glas wijn en een heerlijk gerecht. Of nog beter: een heerlijk gerecht met een goed glas wijn dat erbij past.  Wij zijn van mening dat er maar één ding belangrijk is: eet wat je lekker vindt in combinatie met de wijn waar jouw voorkeur naar uit gaat. Wij realiseren ons echter dat dit tegenstrijdig kan zijn met wat je hierover hebt gehoord. Daarom leggen we het graag aan je uit. In de afgelopen decennia is de nadruk komen te liggen op regels rondom wijn en gerechten: bepaalde kleuren of stijlen van wijn zouden alleen samengaan met bepaalde gerechten. Volgens ons zijn deze regels volledig uit de hand gelopen en leidt dit tot angst onder de liefhebbers van een goed glas wijn. Moet je altijd witte wijn bij vis serveren, omdat rode wijn de smaak van de vis domineert? Onzin! Het drinken van wijn zou altijd beter zijn zonder vonnis Ga je voor die visschotel? Dan komt het er in feite op neer dat we je wel kunt kiezen voor een overweldigende rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot. Dit kan zelfs net zo aangenaam of aangenamer zijn dan een witte wijn. Het hangt echter allemaal af van de smaken in het gerecht en hoe de wijn dit beïnvloed.

Wijn En Gerechten - De Hoofdregel

De druk die we ervaren als we wijnen met gerechten moeten combineren, komt voort uit nostalgie. Tegenwoordig gelooft men er stellig in dat je rode wijn combineert met vleesgerechten en witte wijn met visgerechten. Voor velen is het dan ook moeilijk om deze gewoonte te doorbreken. Gaat je voorkeur uit naar het combineren van wijn en gerechten via de regels? Negeer dan natuurlijk ons advies! Wij zeggen niet voor niets: ‘wijn gaat over jouw ervaring, niet die van iemand anders.’ Echter, als je het in de wind slaan van de traditionele regels bevrijdend vindt, dan stellen wij voor dat je wijn kiest die past bij de je bezoek en natuurlijk; bij het seizoen. Kom je niet uit, gebruik dan onze wijn selector !


Copyright © 2020 Vinopio