Je hebt de wijn bekeken en vastgesteld wat de kleur betekent. Dan gaan we nu naar de volgende stap in het wijn proeven: draaien met een wijnglas.
Er is geen goede of foute manier van het draaien van de wijn. Iedereen heeft zijn eigen unieke techniek. Sommigen laten de bodem van het glas stevig op de tafel staan en draaien alleen met de bovenkant. Anderen pakken het wijnglas op en draaien licht vanuit de pols. Als laatste zijn er nog mensen die extreem langzaam draaien: ze maken grandioze bewegingen alsof ze een stier te lijft te gaan met aan lasso. Wij raden je aan om deze laatste techniek te laten voor wat het is. Anders heeft je gezelschap wel erg veel geduld nodig…
Waarom draaien we met een wijnglas?
Deze techniek zorgt ervoor dat er meer zuurstof in je wijn komt. Zuurstof is zowel een vriend, als een vijand van de wijn. In het begin is zuurstof geweldig, want zodra wijn zuurstof krijgt, begint het te ontleden. Er wordt dan ook wel gezegd ‘dat de wijn zich opent’. Als dat gebeurt, geeft het aroma’s af en wordt de wijn zachter. Wat alleen maar goed is. Teveel zuurstof zorgt er echter voor dat de wijn volledig zal oxideren. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een glas wijn een nacht op tafel blijft staan. De zuurstof verdwijnt, waardoor de wijn plat of zelfs bitter smaakt.
Tip:Als je wilt oefenen met het draaien van wijn, doe dan water in een wijnglas en probeer de verschillende technieken uit voor ongeveer 5 tot 10 seconden. Wij raden oefenen met water aan, omdat je geen vlekken maakt als de wijn per ongeluk uit je glas vliegt. Heb je de techniek onder de knie? Dan zal je merken dat je straks met allerlei soorten drankjes staat te draaien, uit gewoonte!
Je bent nu expert in het draaien met een wijnglas. Dan gaan we verder met het leren ruiken van wijn
Deel deze kennis met je vrienden:
" />
The store will not work correctly when cookies are disabled.
Je hebt de wijn bekeken en vastgesteld wat de kleur betekent. Dan gaan we nu naar de volgende stap in het wijn proeven: draaien met een wijnglas.
Er is geen goede of foute manier van het draaien van de wijn. Iedereen heeft zijn eigen unieke techniek. Sommigen laten de bodem van het glas stevig op de tafel staan en draaien alleen met de bovenkant. Anderen pakken het wijnglas op en draaien licht vanuit de pols. Als laatste zijn er nog mensen die extreem langzaam draaien: ze maken grandioze bewegingen alsof ze een stier te lijft te gaan met aan lasso. Wij raden je aan om deze laatste techniek te laten voor wat het is. Anders heeft je gezelschap wel erg veel geduld nodig…
Waarom draaien we met een wijnglas?
Deze techniek zorgt ervoor dat er meer zuurstof in je wijn komt. Zuurstof is zowel een vriend, als een vijand van de wijn. In het begin is zuurstof geweldig, want zodra wijn zuurstof krijgt, begint het te ontleden. Er wordt dan ook wel gezegd ‘dat de wijn zich opent’. Als dat gebeurt, geeft het aroma’s af en wordt de wijn zachter. Wat alleen maar goed is. Teveel zuurstof zorgt er echter voor dat de wijn volledig zal oxideren. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een glas wijn een nacht op tafel blijft staan. De zuurstof verdwijnt, waardoor de wijn plat of zelfs bitter smaakt.
Tip:Als je wilt oefenen met het draaien van wijn, doe dan water in een wijnglas en probeer de verschillende technieken uit voor ongeveer 5 tot 10 seconden. Wij raden oefenen met water aan, omdat je geen vlekken maakt als de wijn per ongeluk uit je glas vliegt. Heb je de techniek onder de knie? Dan zal je merken dat je straks met allerlei soorten drankjes staat te draaien, uit gewoonte!
Je bent nu expert in het draaien met een wijnglas. Dan gaan we verder met het leren ruiken van wijn
Deel deze kennis met je vrienden:
September 21, 2016
|
View: 3068
|
Categories: 112 Wijn Proeven
|
By: natascha
|
Modify By: Draft at October 15, 2022