Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen?

Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen?

Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen www.vinopio.be

Meerdere vrouwen hebben over dit magische drankje verteld. Volgens de Markiezin de Pompadour was dit: “de enige wijn waarmee vrouwen mooi blijven na het drinken ervan”. En Marlène Dietrich zei: “deze wijn geeft je het gevoel dat het zondag is en dat de betere dagen naderen.”

Aan het begin van de 19e eeuw vond de Grote Dame van de Champagne, Nicole Clicquot-Ponsardin, de techniek van de remuage met de tables de remuage (rekken) uit. Het maakte haar populair onder het Russische Hof en bij beroemde schrijvers zoals Mérimée en Poesjkin. Op het hoogtepunt van haar roem liet ze in Boursault een prachtig kasteel in Neo-Renaissancestijl bouwen dat geïnspireerd was op Chambord.

Een andere emblematische vrouw van de champagne, Jeanne Pommery, nam de leiding over het gelijknamige champagnehuis: in 1861 liet ze een champagne brut (weinig gezoet) ontwikkelen en commercialiseerde ze deze met succes op de Engelse markt. Vandaag is de champagne brut de best verkochte champagne ter wereld.

Deel deze kennis met vrienden

" />

Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen?

Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen?

Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen?

Waar bleef de Champagne zonder de vrouwen www.vinopio.be Meerdere vrouwen hebben over dit magische drankje verteld. Volgens de Markiezin de Pompadour was dit: “de enige wijn waarmee vrouwen mooi blijven na het drinken ervan”. En Marlène Dietrich zei: “deze wijn geeft je het gevoel dat het zondag is en dat de betere dagen naderen.” Aan het begin van de 19e eeuw vond de Grote Dame van de Champagne, Nicole Clicquot-Ponsardin, de techniek van de remuage met de tables de remuage (rekken) uit. Het maakte haar populair onder het Russische Hof en bij beroemde schrijvers zoals Mérimée en Poesjkin. Op het hoogtepunt van haar roem liet ze in Boursault een prachtig kasteel in Neo-Renaissancestijl bouwen dat geïnspireerd was op Chambord. Een andere emblematische vrouw van de champagne, Jeanne Pommery, nam de leiding over het gelijknamige champagnehuis: in 1861 liet ze een champagne brut (weinig gezoet) ontwikkelen en commercialiseerde ze deze met succes op de Engelse markt. Vandaag is de champagne brut de best verkochte champagne ter wereld. Deel deze kennis met vrienden


Copyright © 2020 Vinopio