Een glas rode wijn is net zo goed als een uur sporten

Breng je wekelijks keurig je uurtjes door in de sportschool om gezond en fit te blijven, blijkt nu uit onderzoek dat rode wijn net zo gezond is als een uur sporten.

Een glas rode wijn is net zo goed als een uur sporten www.vinopio.be

Uit onderzoek dat is gedaan door de Universiteit van Alberta in Canada blijkt dat een glas rode wijn een net zo’n goede werking op je lichaam heeft als een uur sporten. Dit komt door het stofje resveratol dat in rode wijn zit. De positieve eigenschappen van dit stofje krijg je ook na een uur flink zweten in de sportschool. Eerlijk is eerlijk: neem dit nieuws wel met een figuurlijk korreltje zout!

Onderzoeker Jason Dyck leidde het onderzoek en volgens hem zorgt resveratol voor een verbetering van je fysieke gezondheid. Zo zou het je hartfunctie en je spierenkracht kunnen verbeteren. Daarnaast zou rode wijn ook de kans op dementie en kanker verkleinen.

Dit is natuurlijk heel fijn nieuws, vooral als je gek bent op rode wijn en iets minder op sporten. Hou natuurlijk wel in de gaten dat dit om één glas rode wijn gaat en niet een hele fles. Hoe lekker dat ook is, maar daar word je vooral een beetje dronken van.

Toch is het niet de eerste keer dat blijkt dat rode wijn goede invloed op je lichaam kan hebben, want wist je dat:

– Naast resveratol zit er in rode wijn ook het stofje tannine, wat eraan kan bijdragen dat je weerstand beter wordt en je minder snel verkouden bent.

– Als één glas wijn dan toch net te weinig is en je er twee drinkt, dat dit toch nog een gunstig effect heeft. Uit Italiaans onderzoek blijkt namelijk dat dit leidt tot toename van seksueel verlangen bij vrouwen.

– Rode wijn kan helpen bij overgewicht. Wetenschappers ontdekten dat het drinken van een glas tijdens het avondeten voorkomt dat er vet wordt opgeslagen.

– Tot slot heeft de alcohol in wijn een verdunnende werking wat zorgt voor een goede doorbloeding van alle organen.

Is de keuze rode wijn of sportschool makkelijk voor jou gemaakt of blijf je toch gewoon naar de sportschool gaan?

Deel deze kennis met vrienden:

Bron artikel http://www.huffingtonpost.co.uk/2016/01/08/a-glass-of-red-wine-is-the-equivalent-to-an-hour-at-the-gym-says-new-study_n_7317240.html#slide=aol_41142 &Bellesqa

" />
We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.
We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.

Een glas rode wijn is net zo goed als een uur sporten

Een glas rode wijn is net zo goed als een uur sporten
Breng je wekelijks keurig je uurtjes door in de sportschool om gezond en fit te blijven, blijkt nu uit onderzoek dat rode wijn net zo gezond is als een uur sporten. Een glas rode wijn is net zo goed als een uur sporten www.vinopio.be Uit onderzoek dat is gedaan door de Universiteit van Alberta in Canada blijkt dat een glas rode wijn een net zo’n goede werking op je lichaam heeft als een uur sporten. Dit komt door het stofje resveratol dat in rode wijn zit. De positieve eigenschappen van dit stofje krijg je ook na een uur flink zweten in de sportschool. Eerlijk is eerlijk: neem dit nieuws wel met een figuurlijk korreltje zout! Onderzoeker Jason Dyck leidde het onderzoek en volgens hem zorgt resveratol voor een verbetering van je fysieke gezondheid. Zo zou het je hartfunctie en je spierenkracht kunnen verbeteren. Daarnaast zou rode wijn ook de kans op dementie en kanker verkleinen. Dit is natuurlijk heel fijn nieuws, vooral als je gek bent op rode wijn en iets minder op sporten. Hou natuurlijk wel in de gaten dat dit om één glas rode wijn gaat en niet een hele fles. Hoe lekker dat ook is, maar daar word je vooral een beetje dronken van. Toch is het niet de eerste keer dat blijkt dat rode wijn goede invloed op je lichaam kan hebben, want wist je dat: – Naast resveratol zit er in rode wijn ook het stofje tannine, wat eraan kan bijdragen dat je weerstand beter wordt en je minder snel verkouden bent. – Als één glas wijn dan toch net te weinig is en je er twee drinkt, dat dit toch nog een gunstig effect heeft. Uit Italiaans onderzoek blijkt namelijk dat dit leidt tot toename van seksueel verlangen bij vrouwen. – Rode wijn kan helpen bij overgewicht. Wetenschappers ontdekten dat het drinken van een glas tijdens het avondeten voorkomt dat er vet wordt opgeslagen. – Tot slot heeft de alcohol in wijn een verdunnende werking wat zorgt voor een goede doorbloeding van alle organen. Is de keuze rode wijn of sportschool makkelijk voor jou gemaakt of blijf je toch gewoon naar de sportschool gaan? Deel deze kennis met vrienden: Bron artikel http://www.huffingtonpost.co.uk/2016/01/08/a-glass-of-red-wine-is-the-equivalent-to-an-hour-at-the-gym-says-new-study_n_7317240.html#slide=aol_41142 &Bellesqa


Copyright © 2020 Vinopio