Wijn Temperatuur - De juiste temperatuur voor elke wijn

Temperatuur van Mousserende wijn, rode wijn, witte wijn en rosé wijn!

De juiste temperatuur voor elke wijn www.vinopio.be

Heeft de temperatuur van de wijn invloed op de smaakt? En zijn er ideale temperaturen voor verschillende soorten wijn? Jazeker! We vertellen je alles over de juiste wijn temperatuur. Het is gemakkelijker dan je denkt.

Wijngids: de temperatuur van wijnen

We serveren wijn het liefst op de juiste temperatuur, omdat dit invloed heeft op hoe de wijn ruikt en smaakt. Hoe dit precies werkt, lees je hieronder!

Bubbels — 4,5 tot 10 graden

We raden aan om mousserende wijnen een uur voordat je hem openmaakt in de vriezer te leggen. Vergeet de fles er niet uit te halen, anders ontploft hij! Weinig tijd? Zet de fles ongeveer 30 minuten in een ijsemmer voor een vergelijkbaar resultaat. Door de ijskoude temperatuur blijven de bubbels fijn in plaats van schuimend. Nadat je de fles opent en de mousserende wijn hebt ingeschonken, bewaar je de fles het beste open in een ijsemmer.

Beste Temperatuur Voor Witte wijn en Rosé  — 10 tot 15 graden

Zet witte wijn en rosé meteen na het kopen in de koelkast. Wil je de witte wijn of rosé nog dezelfde dag drinken? Nadat de fles enkele uren in de koelkast heeft gestaan, is hij op de juiste temperatuur. Stop hem anders voor ongeveer 30 minuten in de vriezer. Dat zou de truc moeten zijn! Na het openen, zet je deze flessen liever niet in het ijs. In plaats daarvan laat je hem gewoon op tafel staan. De aroma's en karakter van de witte wijn en de rosé veranderen iets als de temperatuur langzaam stijgt, maar dit is alleen maar lekker.

Beste Temperatuur Voor Rode Wijn — 15 tot 21 graden

De meest voorkomende misvatting over rode wijn is dat je hem op kamertemperatuur drinkt of serveert. Koud opdienen is echter de beste manier om van dit drankje te genieten. Rode wijn plaats je een uur voordat je hem wilt drinken in de koelkast. Wil je de rode wijn sneller koelen? Leg hem dan voor maximaal 15 minuten in de vriezer. Na het openen mag de wijn op tafel blijven staan, zodat deze langzaam opwarmt.

Je weet nu wat de ideale wijn temperatuur is waarop verschillende soorten wijn geserveerd dienen te worden. Doe er je voordeel mee en vooral, geniet!

 

" />

Wijn Temperatuur - De juiste temperatuur voor elke wijn

Wijn Temperatuur - De juiste temperatuur voor elke wijn

Temperatuur van Mousserende wijn, rode wijn, witte wijn en rosé wijn!

De juiste temperatuur voor elke wijn www.vinopio.be Heeft de temperatuur van de wijn invloed op de smaakt? En zijn er ideale temperaturen voor verschillende soorten wijn? Jazeker! We vertellen je alles over de juiste wijn temperatuur. Het is gemakkelijker dan je denkt.

Wijngids: de temperatuur van wijnen

We serveren wijn het liefst op de juiste temperatuur, omdat dit invloed heeft op hoe de wijn ruikt en smaakt. Hoe dit precies werkt, lees je hieronder!

Bubbels — 4,5 tot 10 graden

We raden aan om mousserende wijnen een uur voordat je hem openmaakt in de vriezer te leggen. Vergeet de fles er niet uit te halen, anders ontploft hij! Weinig tijd? Zet de fles ongeveer 30 minuten in een ijsemmer voor een vergelijkbaar resultaat. Door de ijskoude temperatuur blijven de bubbels fijn in plaats van schuimend. Nadat je de fles opent en de mousserende wijn hebt ingeschonken, bewaar je de fles het beste open in een ijsemmer.

Beste Temperatuur Voor Witte wijn en Rosé  — 10 tot 15 graden

Zet witte wijn en rosé meteen na het kopen in de koelkast. Wil je de witte wijn of rosé nog dezelfde dag drinken? Nadat de fles enkele uren in de koelkast heeft gestaan, is hij op de juiste temperatuur. Stop hem anders voor ongeveer 30 minuten in de vriezer. Dat zou de truc moeten zijn! Na het openen, zet je deze flessen liever niet in het ijs. In plaats daarvan laat je hem gewoon op tafel staan. De aroma's en karakter van de witte wijn en de rosé veranderen iets als de temperatuur langzaam stijgt, maar dit is alleen maar lekker.

Beste Temperatuur Voor Rode Wijn — 15 tot 21 graden

De meest voorkomende misvatting over rode wijn is dat je hem op kamertemperatuur drinkt of serveert. Koud opdienen is echter de beste manier om van dit drankje te genieten. Rode wijn plaats je een uur voordat je hem wilt drinken in de koelkast. Wil je de rode wijn sneller koelen? Leg hem dan voor maximaal 15 minuten in de vriezer. Na het openen mag de wijn op tafel blijven staan, zodat deze langzaam opwarmt. Je weet nu wat de ideale wijn temperatuur is waarop verschillende soorten wijn geserveerd dienen te worden. Doe er je voordeel mee en vooral, geniet!  


Copyright © 2024 Vinopio