Alles Over Bourgogne Wijnen

Een gids voor Bourgogne wijnen

een-gids-voor-bourgogne-wijnen-www-vinopio-be

Bourgondië is een wijnregio in Frankrijk die bekend staat om de productie van beroemde rode en witte wijnen. De Bourgogne wijnen worden beschouwd als de beste die wijnen die je kunt kopen. Wist je dat dit overigens de regio is waar de duurste wijnen vandaan komen?

Lees verder

" />

Alles Over Bourgogne Wijnen

Alles Over Bourgogne Wijnen

Een gids voor Bourgogne wijnen

een-gids-voor-bourgogne-wijnen-www-vinopio-be Bourgondië is een wijnregio in Frankrijk die bekend staat om de productie van beroemde rode en witte wijnen. De Bourgogne wijnen worden beschouwd als de beste die wijnen die je kunt kopen. Wist je dat dit overigens de regio is waar de duurste wijnen vandaan komen?

Wat maakt Bourgondische wijnen zo speciaal?

De wijnen worden als enige compleet beïnvloed door terroir. Terroir is een gevoel van plaats. Dit houdt in dat wanneer je de wijn drinkt, je volledig de smaken van de regio waar de wijn werd gemaakt, proeft. Terroir is dus het concept van de regio waaruit de druiven geteeld worden die zorgt voor een unieke kwaliteit. een-gids-voor-bourgogne-wijnen-romanee-conti-grand-cru-www-vinopio-be De regio Bourgondië is wereldwijd bekend om de productie van Pinot Noir en Chardonnay. Hierdoor worden Bourgondische wijnen ook zo bejubelt. De kwaliteit van de rode en witte Bourgondische wijnen worden geclassificeerd in vier categorieën.

Hoe herken je Bourgondische wijn?

Wanneer je een fles Bourgondische wijn koopt, is een van deze classificaties zichtbaar op het label van de fles:
  • Grand Cru - Deze classificatie is gereserveerd voor de beste wijngaarden. Ongeveer 2 procent van de wijngaarden in Bourgondië krijgt deze classificatie. Wijnen met deze classificatie krijgen de hoogste prijs en zijn een gewild item onder wijnverzamelaars.
  • Premier Cru – Deze wijnen worden geproduceerd door wijngaarden die bekend staat om hun kwaliteit, maar wel minder dan de Grand Cru. Ongeveer 12 procent van de wijngaarden in Bourgondië krijgen een Premier Cru label. Deze wijnen zijn aan de prijzige kant.
  • Village Wijnen – Dit zijn Bourgogne wijnen die gemaakt zijn van een combinatie van druiven uit verschillende wijngaarden. Wijngaarden die Village Wijnen produceren zouden net zo geclassificeerd moeten worden als de Primier of Grand Cru. Doordat dit niet gebeurt, kun je een goede wijn krijgen tegen een zachtere prijs.
  • Regionale Wijnen – Deze wijnen worden beschouwd als het laagste niveau van de classificatie. Dit zijn de wijnen die gemaakt zijn op basis van een combinatie van wijngaarden uit een verscheidenheid van dorpen binnen Bourgondië. Dit in tegenstelling tot een enkele dorp, zoals de Village wijnen. Deze wijnen hebben vaak simpel label en representeren 50 procent van alle wijnen die geproduceerd worden in Bourgondië. Dit zijn overigens prima wijnen, die geschikt zijn om meteen op te drinken.
Laten we vooral niet vergeten: ook wordt een fles geclassificeerd als regionaal niveau. Deze wijnen worden nog steeds gemaakt in de beste wijnregio ter wereld!

   Roald Dahl noemde het proeven van Bourgondische  wijn:

"Een orgasme op de tong".

Ons assortiment Bourgogne wijn

Ons assortiment Bourgogne wijnen kun je hier vinden. Neem gerust een kijkje in onze uitgebreide collectie!


Copyright © 2020 Vinopio