U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Nieuws van Vinopio

 • Vermouth Padra & Co uit Spanje - Tarragona

  Je kan vermout puur drinken of in cocktails, Proost!

  "Als je iets wilt, dat net zoiets is als sangria maar niet zo "sangria achtig", neem dan een vermout met lambrusco in gelijke delen."

  Gelukkig voor ons, is het weer terug. Vermout heeft onlangs de duffe reputatie in de europa van zich af kunnen gooien. Bars zijn begonnen op eigen manier en kleine vermout verkoop blijft opduiken in het land. Maar wij blijven enigszins verloren over hoe om te consumeren. Het is tijd voor ons om de sociale tradities die samen met vermout komen te accepteren en het te drinken op de manier waarop Spanjaarden doen: hele dag, elke dag

  De hype voor zomer 2017  Vermouth Padro & Co!

  BEERMOUTH Cocktail with Vermouth Padró & Co. Reserva Especial. Met BIER !!! 8 cl Vermouth Padró & Co. RESERVA ESPECIAL - 25 cl Bier

  Blanco Reserva Vermouth Padra & Co

  Witte Vermout: fruitig, licht en verfrissend; kan gemengd worden met bruiswater, limonade of vruchtensap (Italiaans: bianco), lekker met schwepps Orange Blossom & Lavender of Ginger Ale.

  Blanco Reserva Vermout is intens en zeer aangenaam.

  Herinneringen aan zoete kruiden zoals gentiaan, steranijs, citroenverbena, quina en angelica proef je. Zowel evenwichtig als complex. Een elegante, soepele, verfijnde en goed afgeronde smaak met een lichte zoetheid en ook een bepaalde bitterheid.

  Gemaakt van een combinatie van aromatische kruiden met het schillen van een aantal verschillende citrusvruchten.

  Na verscheidene maanden voegen ze een witte Mistela (zoete wijn) toe, speciaal voor deze vermout.

  Witte Vermout: fruitig, licht en verfrissend; kan gemengd worden met bruiswater, limonade of vruchtensap (Italiaans: bianco)

  CALEDONIA BEACH Cocktail with Vermouth Padró & Co. Blanco Reserva met 5 cl Annanas sap & 2 cl Curaçao Blue en ijs!

  Vermouth Dorado Amargo Suave

  TARRACO SUNSET Cocktail with Vermouth Padró & Co. Dorado Amargo Suave Met 2 cl Groene Chartreuse & 10 cl Tonic water - citroen schil.

  Is een mengsel van aroma's van wilde en droog bos kruiden met een subtiele minerale notitie.

  Balsamico, verfrissende en elegant met volkomen evenwichtige bitter-zoete sensaties.

  Wineries Group Padra Vermut Blanco Reserva is een andere bekende naam voor de vermout.

  De basis wijn wordt gemaakt met Macabeo druif voor een goede structuur. Om de mix met de uitzonderlijk bittere kruiden perfect te laten uitkomen.

  Veel plezier met deze overheerlijke vermouth!

  Vermouth Rojo Classico van Padra & Co

  Deze vermout is gemaakt van Macabeo en Xarello druiven die zijn geoogst uit wijngaarden van Padra & Co.

  De eerste winter na de oogst, voegen we wat suiker aan de wijn toe, alsmede de formule van het kruid, wat resulteert in een basis vermout. Die vervolgens wordt bewaard in de 50 - jarige houten kastanje vaten die oorspronkelijk gebruikt werden voor het vervoer van wijn en vandaag voor het opslaan van deze vermout.

  Wineries Group Padra Vermut Blanco Reserva is een andere bekende naam voor de vermout.

  Rode vermout wordt vaak als aperitief gedronken, bitterzoete kruidensmaak (Italiaans: rosso)

  royal_devil_padro_rojo_clasico ROYAL DEVIL Cocktail with Vermouth Padró & Co. Rojo Clásico 6 cl Vermouth Padró & Co. ROJO CLÁSICO 10 cl Tomatensap, 1 cl citroensap, 1 snuifje Lea & Perrins,1 snuifje Tabasco, snuifje zoet en peper,decoratie met peterselie.

  "La hora del Vermouth" zeggen ze in Spanje: VERMOUTH TIJD !!!

  Vermouth Reserva Especial

  De aroma's in het glas zijn intens, zoet en opvallend.

  Gedroogde vijgen, geroosterde hazelnoten en groene walnoten in het bijzonder maken deze vermout bijzonder.

  Warme smaken van zoethout en geneeskrachtige kruiden met een zoete hint en toch een lichte bittere nasmaak.

  Dit is een vermouth met behulp van een zoete likeurwijn in de stijl van een Tarragona Classic op leeftijd komt in 7000 liter vaten van eiken. In de laatste versnijding voegen we een kleine hoeveelheid solera wijn toe. Met wat eigen speciale kruiden voor deze speciale vermout.

  Wineries Group Padra Vermut Blanco Reserva is een andere bekende naam voor deze vermout.

  Tip : Cocktail NEGRONI with Vermouth Padra&Co. Reserva Especial

  • 60 ml of Vermouth Padra& Co RESERVA ESPECIAL
  • 30 ml of Campari
  • 30 ml of gin
  • A twist of sinaasappel schil

  Veel plezier met deze overheerlijke vermouth!

  BLACK LIGHTNING Cocktail with Vermouth Padró & Co. Rojo Amargo 7 cl Vermouth Padró & Co. ROJO AMARGO 1 cl Amaretto, 1 snuifje Angostura Bitters stukje sinaasappel schil

  Cocktail recepten voor Padro & Co vermout

 • Rode en witte wijnen uit Canada

  Triggs Estate wijnen uit Canada, Nigara nu Canada USA wijnhuizen wijngaarden www.vinopio.bete koop in België online !

   

   

   

   

   

  Wanneer je een fles van Jackson-Triggs koopt, kunt je er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

  Jackson-Triggs is een naam die je kent. Het is een naam die je vrienden kennen. Het is een naam die staat voor inzet, voor het maken van de perfecte wijn voor elke gelegenheid, en die aandacht voor detail toont. Jackson Triggs  is Canada's meest bekroonde producent en is uitgeroepen tot "Beste Canadese Winery" (beste Canandese wijnhuis) een ongekend aantal keer in internationale en nationale wedstrijden.  Je kunt trots zijn wanneer je Jackson-Triggs wijnen schenkt, in de wetenschap dat, ongeacht de druiven, vintage, of regio, je zal worden beloond met een premium wijn die perfect past bij elk moment, groot of klein.

  Geschiedenis van Jackson TriggsJackson Triggs Canada www.vinopio.be

  Jackson-Triggs is afgeleid van onze stichters namen, Allan Jackson en Don Triggs, die het wijngoed in 1993 opgericht. Met hun partnerschap begon een niet aflatende toewijding aan kwaliteit, waarde en traditie, die we vandaag blijven eren.

  Wijnbouw in Canada voor Canadese wijnen

  Als zeer jong wijnland, kent men de wijnstok in Canada al 200 jaar. Eerst kleinschalig zijn er Europese druiven variëtieten aangeplant, maar hier mee liep men net als in de Verenigde Staten tegen problemen aan. Met de inheemse Amerikaanse druif (hybride-variëteiten) ging het beter.
  Pas in de jaren 80 van de vorige eeuw kende wijnbouw haar echte start. En ongelofelijk maar waar, is men hier vrijwel direct tot het maken van kwaliteitswijn gekomen. De kennis was er al, de ernstige druivenziektes heeft men min of meer "gemist" de succesvolle druivenrassen waren inmiddels bekend en de moderne technieken al ontwikkeld.
  De wijnbouw in Canada heeft een maximale jaarproductie van ongeveer 1 miljoen hectro liter en is daarmee een klein wijnland. De wijngaarden liggen ongeveer op deze breedtegraden als noordelijke Italië en Luxemburg, zomers warm en winters vrij streng. In het noordne plant men doorgaans hybride druiven in Canada omdat deze beter bestand zijn tegen koude.

  Wijnbouw in Canada vindt plaats langs de zuidelijke staatsgrens in de provincies Brits-Columbia, Ontario en op kleinere schaal in Quebec en Nova Scotia. Het haalt een maximale jaarproductie van ongeveer 1 miljoen hectoliter en is daarmee een klein wijnland.

  De wijnbouw in Canada wordt gesteund door het CCOVI-instituut.

  Wijnen uit Oost-Canada

  Een moderne wijnfabriek in Ontario

  Ontario is het belangrijkste wijnbouwgebied van Canada. 80% van de wijn komt hiervandaan. Het ligt het meest zuidelijk van het land en daarmee op gelijke hoogte als Frankrijk. Vanwege de polaire invloeden duren de winters hier echter langer waardoor het groeiseizoen korter is. Het microklimaat wordt bepaald door de meren Lake Erie en Lake Ontario. Deze watermassa’s temperen de polaire winters. Er worden vooral inheemse druivenrassen aangeplant. Met name de Vidal blanc-druif ten behoeve van Icewine. De Riesling wordt overigens ook al jaren gebruikt voor Icewine.

  • Niagara-peninsula - Dit is het meest noordelijke gebied, tussen de twee grote meren in. Met name rondom Niagara-on-the-Lake. Nabij de beroemde watervallen.
  • Lake Erie North Shore - Ligt zuidwestelijker langs de noordrand van het Erie-meer.
  • Pelee Island - Dit eiland ligt in het Erie-meer en is daarmee het meest zuidelijk gelegen wijnbouwgebied van Canada.
  • Prince Edward County - 200 kilometer ten oosten van Toronto, aan de noordzijde van het Ontariomeer ligt het het meest recent aangewezen herkomstgebied.

  Quebec - In deze Franstalige provincie liggen de twee wijngebieden l’Estrie en Montérégie. Naast de Gamay Noir en Riesling-druif worden er ook hybride variëteiten gebruikt.

  Nova Scotia - Ligt op de 44e breedtegraad. De langs de westkust gelegen Annapolis-valley geeft voldoende beschutting om wijnbouw mogelijk te maken. Men verbouwt hier voornamelijk hybride druivenrassen. Er komen ook Icewines vandaan.Okanagan_Greata_Vineyard Canada www.vinopio.be

  Product en kwaliteit

  In de beginjaren van de moderne wijnbouw was de productie vooral voor eigen markt. Pas later is men mondjesmaat gaan exporteren naar de Verenigde Staten. De export naar Europa is nog in volle ontwikkeling.

  Canada kent geen officieel classificatie-systeem dat door de overheid is vastgesteld. De wijnbouw wordt ook niet actief gestimuleerd. Wel is er de VQA, de Vintners Quality Alliance die richtlijnen opstelt, maar geen verplichting is. De bedoeling is wel een landelijk systeem op te zetten.

  Icewinevineyard.JPG Ice wine Niagara Falls canada.jpg

  Buiten de landsgrenzen is de Canadese Icewine een vermaard product. Deze wijnen komen merendeel uit het oostelijke Canada. Het groeiseizoen is in de zomermaanden gunstig. In de winter heeft men vaak te maken met vrij plotseling opkomende koude poollucht. Vandaar de bevroren druiven bedoeld voor Icewine. De meeste worden gemaakt van de witte hybride-druif Vidal blanc en de edele Vitis Vinifera Riesling. Op internationale wijnconcoursen worden vaak grote prijzen gewonnen.

  Algemeen worden de volgende druiven verbouwd, Chardonnay, Riesling en Vidal blanc voor de witte wijnen. Als hybride variëteit treft men ook de Seyval Blanc aan. Voor de rode wijnen zijn er: Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Gamay Noir en Ortega en daarnaast de blauwe hybride Baco Noir. De inheemse rassen zijn van de Vitis labrusca en Vitis riparia

   

  Jackson Triggs heeft 4 verschillende wijngaarden:

  1. Niagara: Genesteld in 11,5 hectare van het Niagara schiereiland, maakt Niagara Estate wijngaard speciale kwaliteit wijnen in deze koele klimaat wijnbouw regio
  2. Delaine Vinegard Delaine wijngaard bevindt zich op amper 100 hectare van kostbare vruchtbare land langs de Niagara Parkway, in het hart van het Niagara schiereiland
  3. Jakson Triggs Okanagan Estate In bijna alle richtingen door meren, bergen, wijngaarden en woestijn naar het verre zuiden omgeven, dekt de Jackson-Triggs Okanagan Estate wijngaard 410 hectare van enkele van de meest ruige schoonheid gevonden in Brits-Columbia
  4. Sunrock Vinegard Hoog gelegen op een berghelling in het zuidelijkste deel van de zonbeschenen is Okanagan Valley 104 hectare grond. Dit is de SunRock wijngaard.

  Heerlijkste wijnen van Jackson Triggs uit Canada bestel je online bij Vinopio in België, Proost!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • 11 beroemde wijn drinkers !

  Het zal je niet verbazen dat er veel beroemdheden zijn die wijn drinken.beroemdheden met wijn vinopio.be

  (Sommige hebben zelfs hun eigen wijngaard.) Maar hoe zit het met die beroemdheden die zo bewonderenswaardig  gestaagd drinken dat ze erkenning verdienen? Dat is wat Vinopio.be hier gaat doen vandaag. Eerbetoon aan die sterren die het gaafste zijn als het gaat om het drinken van wijn!

  1. Beyoncé/Jay Zberoemdheden met wijn vinopio.be. beyonce jayz

  Deze twee staan aan de top van deze lijst, omdat ze hun eigen bedrijf  -champagne Ace of Spades - runnen. En het effectief via hun muziek hebben verkocht. Dat is slim en cool.

   

   

  2.DrakeDrake-Moscato wijn www.vinopio.be

  Drake had een enorme hand in het introduceren van Moscato wijn naar de mainstream. Ik ben een grote fan van de Moscato, ik heb respect voor het feit dat hij een geheel zwenkt van hip hop fans  kon overtuigen om een zeer betaalbare, witte wijn te drinken. Indrukwekkende

   

   

  3. RihannaRihanna wijn drinken www.vinopio.be

  Ze is mooi met de stem van de engel, en houdt ervan om wijn te drinken. Je hebt de lijst gehaald Rihanna!

   

   

  4.Oprah

  beroemdheden met wijn vinopio.beOprah drinkt wijn. Oprah is één van de bekendste vrouwen in de wereld.

   

  5. Charlize TheronCharlize Theron witte wijn www.vinopio.be

  Charlize Theron is een producent, Oscar-winnende actrice en fotomodel. Ze houdt ook van wijn.

   

   

   

   

  Obamas Michelle en President rode wijn www.vinopio.be6. De (ex) President en Michelle Obama

  Ondanks hun zeer drukke schema's vinden de Obamas de tijd om wijn te waarderen.

   

   

  Queen of England Koningin van Engeland witte wijn www.vinopio.be7. De Koningin van Engeland

  Ze heeft meer dan 7 landen regeerde sinds 1952 terwijl ze genoot van een wijntje

   

   

   

   

   

  Renee Zellweger rode wijn www.vinopio.be8. Renee Zellweger

  Kijk haar nu! Ze werd gefotografeerd terwijl ze een geweldige tijd heeft en drinkt van d'r wijn.

   

   

   

  Andy_Dick wijn www.vinopio.be9. Andy Dick

  Als je niet weet wie Andy Dick is, hij is een acteur/komiek, en hij is absoluut krankzinnig. De man is zelfs uit een wijngoed is geschopt! Hij interesseert hem geen f & ck.

   

   

  Tyrion Lannister wijn www.vinopio.be10. Tyrion Lannister

  Oke, ik weet dat je waarschijnlijk denken, "dit geen echte persoon." En dus? Dit is een slecht karakter dat voortdurend wijn drinkt, dus hij verdient een plekje op de lijst!

   

  11. de hele Cast van Mad Men

  cast of mad men wwwwvinopio.bede hele cast van mad men www.vinopio.be

  Nogmaals, ik weet dat het niet echt is , maar kom op... ze maakten een glaasje drinken "cooler" dan ooit.

   

   

   

  Volg Vinopio Sterke dranken en Wijn Pinterest account : https://www.pinterest.com/vinopio/beroemde-mensen-met-wijn/

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Recept Vesper Cocktail van James Bond

  Vesper (cocktail)  Een Vesper James Bond
  james-bond-cocktail-vesper-www-vinopio-be
  In de film Casino Royale uit 2006 is te zien hoe James Bond spontaan een recept voor een cocktail bedenkt en deze vervolgens naar zijn geliefde Vesper Lynd noemt.
  Het recept is echter al veel ouder. Het verkreeg bekendheid in 1953 toen geheim agent James Bond het bestelde in het boek Casino Royale van Ian Fleming.
   
  Ingrediënten
  ½ deel Lillet Blanc
  1 deel Wodka
  3 delen Gin
  5 ijsblokjes
  Een stukje citroenschil
  (Alles moet ijskoud zijn
  Hoe maak je de Vesper cocktail van James Bond:
  Zet het Cocktailglas in de vriezer.
  Doe de drie ingrediënten en het ijs in een cocktailshaker en schud de inhoud door elkaar.
  Schenk het mengsel in het glas.
  Voeg het stukje citroenschil toe.
   
  Bestel NU online alle sterke dranken voor je cocktail :
  • Lillet Blanc (13.95 euro) https://www.vinopio.be/lillet-blanc-1427.html
  • Wodka (19.67) https://www.vinopio.be/absolut-wodka-1031.html
  • Gin (15.75) https://www.vinopio.be/gordon-s-37-5-753.html
   
  Oorspronkelijk bevatte deze cocktail geen Lillet Blanc maar Kina Lillet. Dit is echter niet meer verkrijgbaar.
   
  Als alternatieven voor Kina Lillet wordt naast Lillet Blanc ook wel droge Vermout (Martini) Prijs 7.43 euro gebruikt.
  • https://www.vinopio.be/martine-bianco-1435.htmljames-bond-cocktail-www-vinopio-be

  "Shaken, not stirred" een slogan van Ian Fleming's fictieve British Secret Service agent James Bond is en een beschrijving van zijn voorkeur voor de voorbereiding van zijn martini-cocktails.

  De uitdrukking wordt in eerste instantie weergegeven in de roman Diamonds Are Forever (1956), hoewel de Bond zelf eigenlijk zegt niet het tot Dr. No (1958), waar zijn exacte woorden zijn ""stirred, not shaken,"" In de film aanpassingen van Fleming's romans, is de uitdrukking eerst uitgesproken door de schurk, Dr. Julius No, wanneer hij de drank in Dr. No (1962 biedt), en het niet door de Bond zelf uitgesproken is (gespeeld door Sean Connery) tot Goldfinger (1964). Het wordt gebruikt in talrijke Bond-films, daarna met de opmerkelijke uitzonderingen van You Only Live Twice (1967), waarin de drank ten onrechte wordt aangeboden zoals "geroerd, niet geschud," naar Bond's reactie "dat klopt", en Casino Royale (2006) in welke Bond, na het verlies van miljoenen dollars in een spelletje poker, wordt gevraagd of hij wil zijn martini shaken of geroerd en snaps , "Zie ik eruit als ik een verdomd geven?" Het American Film Institute vereerde Goldfinger en de uitdrukking op 21 juli 2005 door #90 op een lijst van beste film citaten ranking in de afgelopen 100 jaar van film.  De zin is een herkenbare slogan geworden in de westerse populaire cultuur en verscheen in vele films, televisieprogramma's en video games. Roger Moore gebruikt de uitdrukking in een aflevering van The Saint, acht jaar voordat hij James Bond zelf speelde

 • Eindejaarsgeschenken, Wijncadeau, Relatiegeschenken van je Baas!

  Krijg je dit geweldige eindejaargeschenk (6fl) niet van je Baas?  Win hem dan!!

  Deel & Like met je Baas en Collega's op Facebook en #WIN een
  Feestdoos met Wijn en Cava #GRATIS bij je thuis !

  deel-win-like-aktie-facebook-millstream-www-vinopio-be

  In deze FEEST DOOS zitten 4 flessen van de heerlijkste huiswijnen (smaakt lekker bij ALLES) namelijk Mill Stream Ruby Cabenet (rode wijn) & Mill Stream Chenin Blanc (witte wijn) en de en 2 fles heerlijke Cava Palau Brut voor wat bubbels ! *Einde Facebook actie 17.12.2016.

  Drink deze huiswijn nu bij je thuis net als in je favoriete restaurant.

  Succes gegarandeerd !

  Bazen met schuldgevoel kunnen ons mailen voor eindejaarsgeschenken /offertes : sven@vinopio.be

  Voor je relatiegeschenken en eindejaarsgeschenken kan je gemakkelijk terecht bij Vinopio

  Met de wijnen van Vinopio maak je van elke feest een knalfeest: van houtenkisten tot kartonverpakkingen, van ijsemmers tot feestelijk mandje, je kunt het zo gek niet bedenken of Vinopio heeft het in huis.

  Geen idee wat je als cadeau mee moet nemen als eindejaarsgeschenk?

  Bel 0498 11 72 37 of mail sven@vinopio.be en krijg genoeg suggesties voor de allerleukste geschenken....

  Geef bijvoorbeeld eens een lekkere fles wijn of kies voor een fles gin van Vinopio. Of een Magnum (1.5 liter) fles wijn of Cava! Leveringstermijn ca. 1 week

  Ook sterke dranken zoals gins of whisky’s hebben we in het gamma.  Deze kunnen verpakt worden in verschillende soorten verpakking zoals houten kistjes, kartonnen draagtassen, kartonnen dozen, wijnfles zakjes , koffertjes enz.

  Wat dacht je van een flesje Gin en een Gin glas ?

  Of een Gin met gelijk de juiste tonic er bij ! Neem snel nu een kijken GIN&Proefdozen !! gin-doos

  Gin Cocktaildozen zijn exclusief samengesteld door Vinopio voor jou!
  Nooit meer zoeken en stress in supermarkt of thuis, welke gin gaat bij welke tonic?. In deze doos zit een fles Gin en gelijk daarbij zit de juiste tonic om het ultieme gin en tonic moment te creëren. Daarbij hebben we ook gelijk de juist garnituur deze gin en tonic voor je op gezocht. 
  Het enige wat je nu hoeft te doen is de Gin Cocktaildoos te bestellen en de garnituur te kopen! Hier wordt iedereen toch blij van!

  We kunnen je een offerte op maat maken afhankelijk van het budget dat u wil besteden. Gelieve uw bestelling tijdig te door te geven !!!

  • Hoeveel tijd heb je nog voor je, wat is leveringstermijn ?
  • Enkel drank en verpakkingen leveren = 1 week
  • Kant en klare kado's = 2 weken

  Levering bij je is gratis vanaf 100 euro.

  Levering bij uw klanten is mogelijk na goede afspraken.

   

   

 • Welke wijn bij welk gerecht ? Ultieme wijn app bij Vinopio!

  De ultieme wijn & gerecht selector app is hier! Eenvoudig en snel te gebruikenwijn-selector-vinopio-be

  De ultieme bron voor koppeling van gerecht en wijn. Door wijnliefhebbers - voor iedereen. Probeer hem nu uit en bestel de juiste wijn bij jouw gerecht!

  Vinopio is jouw winkel om online wijn shoppen. Goedkoop Wijn Kopen, Wijn Bestellen Per Fles. Wij hebben méér dan 800 soorten wijn op stock, dus snel leveringen !

  Wat was de naam van deze wijn? Welke wijn is geschikt voor mij? Welke is de beste wijn? Welke wijn bij welk gerecht ? Het hangt er allemaal van af. Bepaalde wijnen gaan vooral goed met bepaalde voedingsmiddelen. Wat is je smaak? Bent je prijs bewust?

  Gebruik deze wijn-selector onbevooroordeelde algoritme voor een wijn suggesties speciaal voor jouw.

  Of gebruik hem om je eraan te herinneren wat de naam was van die heerlijke wijn die je onlangs hebt genoten

  Welkom bij www.vinopio.be de meest complete gerechten en wijn koppeling bron op het web. We hebben 1000s ideeën, tips en technieken gebruikt om je maaltijden geweldig te maken met de juiste wijn.

  Probeer nu onze wijn gerecht app die we bouwde naar de Google-stijl zoeken machine in onze nieuwe site, aangezien wij geloven dat het veel flexibeler en informatiever is dan zomaar goede wijn te vinden op het internet.

  Geef het ingrediënt, schotel, keuken in en warm- of koud gerecht binnen een paar klikken zal de juiste wijn opduiken als magie.

  Als u nog niet iets specifieks in gedachten, enkel de wijn met eten en wellicht met aperitief drankje, kijk dan bij de “feestdozen” voor inspiratie. Dit zijn dozen die het altijd goed doen. En je bent direct klaar!

  Ontdek pagina's boordevol fantastische wijnen met lekkere smaken van over de hele wereld bij Vinopio.be

  Je kan ook altijd het contact formulier gebruiken als je niet kan vinden wat je zoekt en wij zullen ons best doen om te helpen

  Nooit meer je hoofdbreken over welke wijn je moet schenken bij je heerlijke gerechten dankzij deze wijn, gerechten app!

  Ontdek welke wijnen perfect passen bij jouw gerecht in 4 klikken!

 • Bathtup Gin bij Vinopio online

  Bathtub gin is niet zomaar een compound gin. bathtub-gin-label-www-vinopio-be-jpg

  Het is een buitengewone award-winnende gin geproduceerd door Professor Cornelius Ampleforth. De inhoud van de in bruin papier verpakte fles is zeker de moeite waard! De licht getinte gin wordt op de traditionele Cold Compounding manier gemaakt. bathtub-gin-www-vinopio-be
  Let goed op de kleur nadat het met tonic gemixt is, probeer eens uit wat er gebeurt onder UV straling

  Bathtup Gin; Grappige weetjes

  • Simpsons aflevering "Homer vs. the achttiende amendement" functies Homer en Bart mengen en brouwen van alcohol, met inbegrip van gin, in verschillende baden in de kelder en in het geheim leveren en distribueren onder Moe's Tavern via een uitgebreide levering systeem om niet ontdekt te worden.
  bathtub-gin-simpons-www-vinopio-be
  • De band Phish heeft een lied getiteld "Bad Gin" die werd uitgebracht op het album Lawn Boy.
  • Miss Hannigan (Carol Burnett) in de film die Annie (1982) wordt getoond vervalsing badkuip gin betekenen.
  • Er is een bar in New York City genaamd Bad Gin. Het is verborgen achter een café om te verwijzen naar de geheime bars van het verbod-era.
  • Er is ook een bar in Seattle, Washington badkuip Gin & Co, de bar van een speakeasy stijl in het hart van Belltown genoemd.

  bathtub-gin-club-www-vinopio-be

   

  Bath Tub gin verwijst naar elke stijl van zelfgemaakte drank, gemaakt op amateur voorwaarden. De term verscheen voor het eerst in 1920 in de Verenigde Staten van verbod-era, verwijzend naar de alcohol van slechte kwaliteit die werd gemaakt. 
  Gin was de overheersende drank in de jaren 1920, vele variaties werden gemaakt door het mengen van goedkoop graan alcohol met water en smaakstoffen en andere combinaties, zoals jeneverbes bessen sap en glycerine.
  Omdat het gewenste soort fles te groot om te worden gevuld te worden met water uit een wastafel was, werden zij vervuld van een badkuip kraan.
  Daarnaast moest het mengen van graan alcohol-, water- en smaakstoffen in bakken die groot genoeg waren voor het leveren van commerciële gebruikers, klein genoeg voor de transactie die zal onopgemerkt blijven door de politie.
  De gemeenschappelijke metalen badkuip in gebruik op dat moment was ideaal als net als een keramische badkuip, vandaar de naam 'bathtub gin'.
   Vele gin cocktails danken hun bestaan aan Bathtub gin!
   bankers-gin-badkuip-www-vinopio-be-png-jpg

  Bathtup Gin met welke Tonic & Garnituur drinken?

  Voor de gin tonic te maken gebruiken we een Thomas Henry, 1724 Tonic of een AQ tonic
  Deze tonics laten het zalig lekkere karakter van deze gin helemaal zijn werk doen.
  Het zijn beide neutrale tonics zonder toevoegingen van extra aroma’s ( citrus enz).
  Het hangt echter van uw persoonlijke voorkeur af welke je wil gebruiken.

  Als garnituur gebruiken we hier een brede (2 a 3 cm) zeste van sinaasappel en hier prikken we een paar (2a3)kruidnagels in. Ook heel lekker met kaneel of een scheutje citroensap. Je kan er een paar stukjes komkommer in doen en daar een klein beetje zout op.bathtub-gin-party-www-vinopio-be

  Ps: De Bathtub heeft tijdens de world gin awards 2014 de gouden medaille gekregen in de categorie compound gin.

   

 • Durf te denken buiten de wijnfles met betaalbare, smakelijke en milieuvriendelijke wijnen.

  de-bortoli-db-range-rose-bib-box-bbq-australie-www-vinopio-beBIB : Bag in Box (met kraantje)

  Een glas wijn vanavond, morgen of zelfs volgende week? Of het genot van een glaasje tijdens het diner of delen met vrienden in de buitenlucht, deze 3 liter vaten en of box zijn handig, goed voor het milieu en een verdomd goede wijn... Wat is niet super aan? 

  Durf te denken buiten de fles met een van deze betaalbare, smakelijke en milieuvriendelijke wijnen.

  Een bag in box is een verpakkingsoort voor vloeistoffen zoals (meest bekend) wijn, vruchtensap, melk, siropen en andere vloeibare producten.

  De 'bag in box' is een luchtdichte container om vloeistoffen te vervoeren en op te slaan. Deze container bestaand uit een plastic zak in een kartonnen doos. Om de vloeistof te gebruiken moet de gebruiker het karton gedeeltelijk openen en een kraan uit de plastic zak halen. Deze tapkraan is zo ontworpen dat er geen lucht bij de vloeistof kan komen tijdens het tappen en bewaren. Hierdoor kunnen vloeistoffen langer bewaard worden dan een geopende fles.

  Bag in box werd uitgevonden door William R. Scholle, van het bedrijf Scholle. Maar anno 2006 maken ook vele andere bedrijven het product. Ook komen er steeds meer soorten wijnen bij die men kan kopen in een 'bag in box'.

  Het begon eerst alleen met rode en witte tafelwijn, enkele jaren later ook rode, witte en rosé landwijnen. In 2005 zijn er Franse producenten begonnen met betere soorten. Zo beginnen de duurdere wijnhuizen in het Bordeaux gebied met deze verpakking. Enigszins gedwongen door de wijnmarkt, want in Australië, Zuid-Afrika en Chili is deze verpakking soort al algemeen. In Australië is de BIB al tientallen jaren in gebruik. Volgens wiki-australian  sinds 1965.

  In deze Box blijft je wijn zelfs een week goed!  En je kunt gemakkelijk de wijn er uit tappen!

  De Bortoli DB Range Rose BIB 3 liter. Deze bijzonder uitbundige rosé is gemaakt van cabernet sauvignon, die slechts erg korte tijd in contact was met de most. Een koude gisting en korte maceratie liggen aan de basis van zijn fruitige structuur. Frambozen en aardbeien zijn alom tegenwoordig; de afdronk is lichtzoet, met een toets van lollypop. Te serveren bij gevogelte, witte vleesgerechten, salades en schaaldieren.

  De Bortoli DB Range Semillon Chardonnay BIB 3 Liter. Heel geparfumeerde florale en fruitige neus met lichte hinten van vanille. Fruitig in de mond. kort en droog in afdronk. Zachte toets door korte eiken vatlagering Te serveren bij gevogelte, witte vleesgerechten, salades en schaaldieren

  De Bortoli DB Range Shiraz BIB 3 Liter Een 100% shiraz. Mooi gekleurd. heerlijke aroma's van zwarte peper. rijp rood fruit en lichte vanille. Heel toegankelijke wijn met zachte mondvulling en licht gekruide afdronk. Te serveren bij pasta, alledaagse gerechten en kazen.

  Deze wijnen blijven in gesloten verpakking 2 jaar goed na datum van aankoop.

  de-bortoli-south-eastern-australie-wijngaard-vinopio-be

 • Ook voor Sterke drank kun je bij Vinopio terecht!

  highsocietywijn

  Bij Vinopio kunt je online naar de meest exclusieve, hipste en nieuwste flessen sterke drank zoeken . Deze pagina wordt steeds bijgewerkt en bevat onze nieuwste dranken online! Op de web-shop is een uitgebreide beschrijving en zijn er proefnotities zodat je precies weet wat je koopt.  Wij verkopen 24/7, en zijn 365 dagen per jaar open zodat je kan browsen op onze site met al deze heerlijke drankjes aan de beste prijzen! Omdat we ons voor 100% inzetten, constant alles goed opvolgen, is Vinopio een van de grootste slijterij/dranken – en wijnhandel combinaties online van België. Vinopio.be met een ruim aanbod van 1.200 artikelen!. 

  Wij maken het uitkiezen en zoeken naar drank zo makkelijk mogelijk. Gebruik de filter om bijvoorbeeld te zoeken naar dranken binnen een bepaald budget. Zoek je een grote of juist kleine fles drank? Ook daarvoor gebruik je de filter. Wij verkopen ontzettend veel merken. Je favoriete merk vind je het snelst en gemakkelijkst door de naam (gedeeltelijk) in te vullen in de zoek balk bovenaan de pagina. Staat jouw favoriete merk of drankje er niet bij? Ook dan helpt Vinopio je graag verder. Neem contact met ons op via e-mail of telefoon, zodat wij je snel en doelgericht verder kunnen helpen.

  Overzicht van sterke dranken kunt je online bestellen bij Vinopio.be

  Helemaal nieuw en alleen bij Vinopio verkrijgbaar zijn de Gin-proefpakken  - Gin Cocktail-pakketten #Gin en Tonic #!

  Je kunt nu bij ons je favoriete Gin Drinks online bestellen in een gin cocktail pakket – kant en klaar, waardoor je gelijk de juiste garnituur weet bij je Gin en ook welke tonic het lekkerste is bij Gin!

  Je kunt dus direct genieten van een lekkere cocktail. De cocktails zijn prima van smaak en je hoeft zelf niet alle ingrediënten uit te zoeken!

  • Welke garnituur bij welke gin ? 
  • Welke kruiden bij welke gin ? 
  • Welke tonic bij welke gin ?

  Voorbeeld van een GIN PROEFPAKKET  : In deze doos zit een fles Bombay Sapphire van 70cl en 6 flesjes Fenimans Tonic water. Zelf nog toe te voegen garinuur is Citroenzeste.

   Meer weten, volg dan Vinopio BLOG !

  Onze nieuwsbrief staat helemaal in het teken van Wijnen en Sterke dranken. Zo blijf je op de hoogte van jouw favoriete drankje(s). Natuurlijk komen ook de nieuwe en bijzondere dranken voorbij. En dan vertellen we u ook nog van alles over de herkomst en de smaak. We beloven u een hoop kennis en leesplezier!


  Heerlijke druppels van het drinken van kennis

9 artikel(en)