U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Merlot wijnen

Alles Over Merlot Wijnen

Merlot zwarte vogel van de druif wijn www.vinopio.be

Merlot, betekent is het Frans ‘kleine zwarte vogel’. De op twee na populairste rode druif staat bekend als zacht, rijp en elegant. De meeste Merlot wijnen zijn makkelijk te drinken en ze combineren goed bij de meeste gerechten. Dit is dan ook de wijn die aanbevolen wordt als je voor eerst rode wijn drinkt.

Bekijk ons assortiment Merlot HIER.

Merlot is de wijn die aanbevolen wordt als je voor eerst rode wijn drinkt”

De Geschiedenis Aan Merlot Wijnen

Er wordt gezegd dat de eerste keer dat deze druif werd gebruikt om wijn van te maken in het jaar 1700 was. Een Franse wijnmaker uit de Bordeaux regio zette Merlot op het label als een van de ingrediënt in zijn Bordeaux wijn-mix.

Vanaf dat moment werd de druif vaker en vaker geplant in Bordeaux. Merlot staat bekend om zijn unieke eigenschappen zoals zachtheid en weelderige fruit.

Merlot en Caubernet Sauvignon

Al snel werd deze druif gecombineerd met een andere populaire druif uit de regio: Cabernet Sauvignon. De Cabernet Sauvignon en Merlot druiven vulde elkaar zo goed aan dat het de belangrijkste ingrediënten werden voor de wereldberoemde Bordeaux wijn-mix.

Niet alleen in Frankrijk was de druif populair; ook andere delen van de wereld begonnen met het experimenteren. In Californië in de mid-negentiende eeuw werd de druif niet gemengd met Cabernet Sauvignon: Amerikaanse wijnmakers maakten de wijn 100 procent van Merlot. De druif groeide gemakkelijk en binnen no-time ontdekte men de Merlot wijnen.

Merlot zwarte vogel van de druif wijn blauwe druiven www.vinopio.be

Merlot: Smaak en Alcohol

Merlot bevat minstens 13.5% alcohol. Dit kan zelfs oplopen naar 14.5%, zeker wanneer de druiven gekweekt zijn in warmere klimaten zoals Australië, Californië of Chili. Deze wijn heeft een plummy en chocolade-smaak. Merlot wordt bovendien beschouwd als een soepel en zeer makkelijk te drinken wijn.