U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Alles Over Barbera Wijn

Waar komt Barbera wijn vandaan?

Barbera is een rode Italiaanse wijn. De druif waar deze wijn van gemaakt wordt, staat in de top 3 van de meest geplante druiven in het hele land. Deze druif is bijna duizend jaar ouder dan Cabernet Sauvignon druif.

Toch zag je Barbera maar weinig op bijvoorbeeld de Amerikaanse en Europese markt. Hoe komt dat? De Italianen hielden de Barbera voor zichzelf!

Barbera wijngaard

Barbera kent zijn oorsprong in de Noord-Italiaanse regio Piedmont. Deze regio staat  bekend om de groei van de Nebbiolo druif en daarmee met de begeerde Barolo en Barbaresco wijnen die deze druif produceert. In tegenstelling tot deze wijnen die vaak bewaard worden voor een speciale gelegenheid, is de Barbera een lekkere en betaalbare wijn voor elke dag. Hij wordt dan ook wel ‘de volkse wijn’ genoemd. 

Hoe ziet Barbera wijn eruit en hoe smaakt het?

De Barbera wijn is erg donker van kleur, maar toch licht van smaak. Misschien herken je in deze wijn wel de smaken en geuren van bessen, aardbeien en frambozen. Jonge Barbera wijnen kunnen ook de intense aroma’s van zwarte bessen hebben.

Barbera wijn bevat weinig tannine, heeft een frisse smaak en is daarom de perfecte wijn om te combineren met zwaardere gerechten waarin kaas, vlees en paddenstoelen gebruikt zijn. 

Plaatsje in BarberaBenieuwd naar hoe een kwalitatief goede Barbera wijn smaakt? Kies dan voor een wijn uit het dorp Asti in Piedmont. Op het label staat dan: Barbera D’Asti. Dit dorp produceert al jaren geweldige en betaalbare Barbera wijnen.

Gelukkig is de Barbera wijn niet langer alleen voor Italianen!

Zin in Barbera wijn?

KIjk dan snel in de web-shop van Vinopio en creeër je eigen Barbera momentje met wijnen uit Italië en Spanje.