U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

De juiste temperatuur voor elke wijn

Temperatuur van Mousserende wijn, rode wijn, witte wijn en rosé  wijn!

De juiste temperatuur voor elke wijn www.vinopio.be

Heeft de temperatuur van de wijn invloed op de smaakt? En zijn er ideale temperaturen voor verschillende soorten wijn? Jazeker! We vertellen je alles over de juiste temperatuur voor wijn. Het is gemakkelijk dan je denkt.

Wijngids: de temperatuur

We serveren wijn het liefst op de juiste temperatuur, omdat dit invloed heeft op hoe de wijn ruikt en proeft.

Bubbels moet ijskoud geserveerd worden — 40 tot 50 graden

We raden aan om mousserende wijnen een uur voordat je hem openmaakt in de vriezer te leggen. Vergeet de fles er niet uit te halen, anders ontploft hij! Weinig tijd? Zet de fles ongeveer 30 minuten in een ijsemmer voor een vergelijkbaar resultaat. Door de ijskoude temperatuur blijven de bubbels fijn in plaats van schuimend. Nadat je de fles opent en de mousserende wijn hebt ingeschonken, bewaar je de fles het beste open in een ijsemmer.

Witte wijn en rosé worden koud geserveerd — 50 tot 60 graden

Zet witte wijn en rosé meteen na het kopen in de koelkast. Wil je de witte wijn of rosé nog dezelfde dag drinken? Nadat de fles enkele uren in de koelkast heeft gestaan, is hij op de juiste temperatuur. Stop hem anders voor ongeveer 30 minuten in de vriezer. Dat zou de truc moeten zijn! Na het openen, zet je deze flessen liever niet in het ijs. In plaats daarvan laat je hem gewoon op tafel staan. De aroma's en karakter van de witte wijn en de rosé veranderen iets als de temperatuur langzaam stijgt, maar dit is alleen maar lekker.

Rode wijn wordt gekoeld geserveerd — 60 tot 70 graden

De meest voorkomende misvatting over rode wijn is dat je hem op kamertemperatuur drinkt of serveert. Koud opdienen is echter de beste manier om van dit drankje te genieten. Rode wijn plaats je een uur voordat je hem wilt drinken in de koelkast. Wil je de rode wijn sneller koelen? Leg hem dan voor maximaal 15 minuten in de vriezer. Na het openen mag de wijn op tafel blijven staan, zodat deze langzaam opwarmt.

 

Deel deze kennis met vrienden