U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Bathtup Gin bij Vinopio online

Bathtub gin is niet zomaar een compound gin. bathtub-gin-label-www-vinopio-be-jpg

Het is een buitengewone award-winnende gin geproduceerd door Professor Cornelius Ampleforth. De inhoud van de in bruin papier verpakte fles is zeker de moeite waard! De licht getinte gin wordt op de traditionele Cold Compounding manier gemaakt. bathtub-gin-www-vinopio-be
Let goed op de kleur nadat het met tonic gemixt is, probeer eens uit wat er gebeurt onder UV straling

Bathtup Gin; Grappige weetjes

  • Simpsons aflevering "Homer vs. the achttiende amendement" functies Homer en Bart mengen en brouwen van alcohol, met inbegrip van gin, in verschillende baden in de kelder en in het geheim leveren en distribueren onder Moe's Tavern via een uitgebreide levering systeem om niet ontdekt te worden.
bathtub-gin-simpons-www-vinopio-be
  • De band Phish heeft een lied getiteld "Bad Gin" die werd uitgebracht op het album Lawn Boy.
  • Miss Hannigan (Carol Burnett) in de film die Annie (1982) wordt getoond vervalsing badkuip gin betekenen.
  • Er is een bar in New York City genaamd Bad Gin. Het is verborgen achter een café om te verwijzen naar de geheime bars van het verbod-era.
  • Er is ook een bar in Seattle, Washington badkuip Gin & Co, de bar van een speakeasy stijl in het hart van Belltown genoemd.

bathtub-gin-club-www-vinopio-be

 

Bath Tub gin verwijst naar elke stijl van zelfgemaakte drank, gemaakt op amateur voorwaarden. De term verscheen voor het eerst in 1920 in de Verenigde Staten van verbod-era, verwijzend naar de alcohol van slechte kwaliteit die werd gemaakt. 
Gin was de overheersende drank in de jaren 1920, vele variaties werden gemaakt door het mengen van goedkoop graan alcohol met water en smaakstoffen en andere combinaties, zoals jeneverbes bessen sap en glycerine.
Omdat het gewenste soort fles te groot om te worden gevuld te worden met water uit een wastafel was, werden zij vervuld van een badkuip kraan.
Daarnaast moest het mengen van graan alcohol-, water- en smaakstoffen in bakken die groot genoeg waren voor het leveren van commerciële gebruikers, klein genoeg voor de transactie die zal onopgemerkt blijven door de politie.
De gemeenschappelijke metalen badkuip in gebruik op dat moment was ideaal als net als een keramische badkuip, vandaar de naam 'bathtub gin'.
 Vele gin cocktails danken hun bestaan aan Bathtub gin!
 bankers-gin-badkuip-www-vinopio-be-png-jpg

Bathtup Gin met welke Tonic & Garnituur drinken?

Voor de gin tonic te maken gebruiken we een Thomas Henry, 1724 Tonic of een AQ tonic
Deze tonics laten het zalig lekkere karakter van deze gin helemaal zijn werk doen.
Het zijn beide neutrale tonics zonder toevoegingen van extra aroma’s ( citrus enz).
Het hangt echter van uw persoonlijke voorkeur af welke je wil gebruiken.

Als garnituur gebruiken we hier een brede (2 a 3 cm) zeste van sinaasappel en hier prikken we een paar (2a3)kruidnagels in. Ook heel lekker met kaneel of een scheutje citroensap. Je kan er een paar stukjes komkommer in doen en daar een klein beetje zout op.bathtub-gin-party-www-vinopio-be

Ps: De Bathtub heeft tijdens de world gin awards 2014 de gouden medaille gekregen in de categorie compound gin.