U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Vinopio

 • Alles Over Chardonnay Witte Wijn

  Chardonnay is zó populair

  chardonnay-witte-wijn-www-vinopio-be

  Dat is op zich ook niet zo vreemd: naar welke wijnregio je ook afreist, je treft minstens een wijngaard waar ze Chardonnay witte wijn produceren.

  Lees verder

 • Alles Over Bourgogne Wijnen

  Een gids voor Bourgogne wijnen

  een-gids-voor-bourgogne-wijnen-www-vinopio-be

  Bourgondië is een wijnregio in Frankrijk die bekend staat om de productie van beroemde rode en witte wijnen. De Bourgogne wijnen worden beschouwd als de beste die wijnen die je kunt kopen. Wist je dat dit overigens de regio is waar de duurste wijnen vandaan komen?

  Wat maakt Bourgondische wijnen zo speciaal?

  De wijnen worden als enige compleet beïnvloed door terroir. Terroir is een gevoel van plaats.

  Dit houdt in dat wanneer je de wijn drinkt, je volledig de smaken van de regio waar de wijn werd gemaakt, proeft. Terroir is dus het concept van de regio waaruit de druiven geteeld worden die zorgt voor een unieke kwaliteit.

  een-gids-voor-bourgogne-wijnen-romanee-conti-grand-cru-www-vinopio-be

  De regio Bourgondië is wereldwijd bekend om de productie van Pinot Noir en Chardonnay. Hierdoor worden Bourgondische wijnen ook zo bejubelt. De kwaliteit van de rode en witte Bourgondische wijnen worden geclassificeerd in vier categorieën.

  Hoe herken je Bourgondische wijn?

  Wanneer je een fles Bourgondische wijn koopt, is een van deze classificaties zichtbaar op het label van de fles:

  • Grand Cru - Deze classificatie is gereserveerd voor de beste wijngaarden. Ongeveer 2 procent van de wijngaarden in Bourgondië krijgt deze classificatie. Wijnen met deze classificatie krijgen de hoogste prijs en zijn een gewild item onder wijnverzamelaars.
  • Premier Cru – Deze wijnen worden geproduceerd door wijngaarden die bekend staat om hun kwaliteit, maar wel minder dan de Grand Cru. Ongeveer 12 procent van de wijngaarden in Bourgondië krijgen een Premier Cru label. Deze wijnen zijn aan de prijzige kant.
  • Village Wijnen – Dit zijn Bourgogne wijnen die gemaakt zijn van een combinatie van druiven uit verschillende wijngaarden. Wijngaarden die Village Wijnen produceren zouden net zo geclassificeerd moeten worden als de Primier of Grand Cru. Doordat dit niet gebeurt, kun je een goede wijn krijgen tegen een zachtere prijs.
  • Regionale Wijnen – Deze wijnen worden beschouwd als het laagste niveau van de classificatie. Dit zijn de wijnen die gemaakt zijn op basis van een combinatie van wijngaarden uit een verscheidenheid van dorpen binnen Bourgondië. Dit in tegenstelling tot een enkele dorp, zoals de Village wijnen. Deze wijnen hebben vaak simpel label en representeren 50 procent van alle wijnen die geproduceerd worden in Bourgondië. Dit zijn overigens prima wijnen, die geschikt zijn om meteen op te drinken.

  Laten we vooral niet vergeten: ook wordt een fles geclassificeerd als regionaal niveau. Deze wijnen worden nog steeds gemaakt in de beste wijnregio ter wereld!

     Roald Dahl noemde het proeven van Bourgondische  wijn:

  "Een orgasme op de tong".

  Ons assortiment Bourgogne wijn

  Ons assortiment Bourgogne wijnen kun je hier vinden. Neem gerust een kijkje in onze uitgebreide collectie!

 • Drie Populaire Wijnhuizen

  Hi Wijnliefhebber!

  Bij Vinopio willen we je graag helpen met het kiezen van de allerbeste wijn. Daarom hebben we hier een overzicht gemaakt van de drie meest populaire wijnhuizen van dit moment! Lees hieronder verder.

  Lees verder

 • Is Rode Wijn Gezond?

  Is Rode Wijn Echt Ongezond?

  Is rode wijn gezond? In wijn zitten stoffen die de weerstand van het menselijk lichaam ondersteunen, waardoor je weerbaarder wordt tegen bijvoorbeeld griep en verkoudheid. Vooral rode wijn, waarin de stof tannine uit de schillen en pitten van nature aanwezig is, heeft hierin een ondersteunende functie.

  De in de wijn aanwezige alcohol heeft een bloed verdunnende werking waardoor een betere doorbloeding van alle organen (ook hersenen en geslachtsorganen), zorg draagt voor een betere stofwisseling wat op haar beurt zorgt voor lichamelijk en psychisch welzijn.

  Drink Gezond, Met Mate

  Uitgangspunt in dit opzicht is; alles met mate. Een hoge alcoholconsumptie zal het zenuwstelsel verzwakken, wat alle positieve aspecten totaal in het negatieve zal doen omslaan.

  Wat Zijn Gezondheidsvoordelen Van Wijn?

  •Twee of meer glazen rode wijn per dag kunnen een flinke hoeveelheid loopneuzen besparen. Wie twee of meer glazen rode wijn per dag drinkt, zou volgens onderzoekers van de Harvard School of Public Health bijna de helft minder verkoudheden te verduren krijgen.

  • Het drinken van 2 glazen rode wijn per dag leidt bij vrouwen tot een toename in seksueel verlangen. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder 789 vrouwen van 18 tot 50 jaar die wonen in de Chianti-streek in Italië. Champagne heeft hetzelfde effect. Volgens het Franse onderzoeksbureau Ipsos associeert 62% van de Fransen champagne met ‘erotiek’ of ‘afrodisiac’.

   

  • Het bestanddeel dat rode wijn zo gezond maakt is resveratrol, een bestanddeel dat ook in fruit en vele planten is terug te vinden. Het remt je verouderingsproces af, en heeft een gunstige invloed op ouderdomsziekten als hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en zelfs kanker. Deze positieve invloed Al deze gunstige effecten op is spijtig genoeg niet voor iedereen bestemd. Om ervan te kunnen genieten moet je immers drager zijn van het SIRT 1 gen. Tijdens recente wetenschappelijke onderzoeken stelde men vast dat een lage concentratie aan resveratrol weinig of geen invloed heeft op energieproducerende hartcellen. Bij diegenen die over het juiste gen beschikt zorgt resveratrol voor een energieverhogend effect.

  Uit een studie van het Henry Ford Hospital in Detroit blijkt dat een groep gezonde ratten die vooraf resveratrol toegediend kregen, minder kans te hebben op gehoorverlies na een lange periode van blootstelling aan luid lawaai.

   

  • De resultaten van al deze wetenschappelijke onderzoeken wijzen verder uit dat resveratrol de activiteit van mitochondriën extra stimuleert. Dit zijn de energieveranciers van je lichaamscellen, essentieel voor een lang en gezond leven. Ben je echter geen drager van het gen SIRT 1 dan werkt resveratrol niet.

   

  • Beschermt tegen herseninfarct. Rode wijn biedt je nog andere gezondheidsvoordelen. Het kan de schade veroorzaakt door een bloedklonter in je hersenen beperken. Dit wordt eveneens aan de aanwezigheid van resveratrol toegeschreven. Dit bestanddeel is ook aanwezig in de zaden en in de schil van blauwe druiven.

   

  • Wetenschappers kwamen tijdens hun recente onderzoeken ook tot de ontdekking dat resveratrol de beschermende kracht van het enzym 'heme oxygenase' verhoogt. Tijdens een beroerte komt dit enzym in werking en zorgt ervoor dat de cellen die té weinig zuurstof krijgen, niet afsterven.

   

  • Goed tegen overgewicht. Rode wijn helpt ook overgewicht bestrijden. Wetenschappers ontdekten immers dat het drinken van een glas tijdens de maaltijd voorkomt dat er vet wordt opgeslagen. Zij die dagelijks twee glazen rode wijn drinken hebben veel minder met overgewicht te kampen.

   

  • Collega-wetenschappers van de American Geriatrics Association toonden aan dat wijn ons in zekere mate beschermt tegen de oogaandoening macula degeneratie.

   

  • Rode wijn verhoogt de goede cholesterol (HDL) en beschermt tegen hart- en vaatziekten. Rode wijn is bovendien rijk aan antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen de oxidatie van LDL-cholesterol afremmen. Kies daarvoor wel voor de juiste druiven: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir of Merlot.

   

  • Wijn als medicijn tegen Alzheimer: Aan twee verschillende Amerikaanse onderzoeksinstituten werden bewijzen gevonden dat de anti-oxidant resveratrol de ophoping van eiwitten in de hersenen tegen gaat en zo de kans op Alzheimer kan verminderen.

   

  • Uit onderzoek is gebleken dat het drinken van rode wijn de kans op longkanker bij rokers en ex-rokers verkleint. Rokers die minstens één glas per dag drinken, hebben zestig procent minder kans om longkanker te krijgen dan mensen die nooit rode wijn drinken. Bij witte wijn is effect niet aanwezig.

   

  • Polyphenolen, of plantaardige chemicaliën, zijn in relatief hoge niveau’s terug te vinden in rode wijn. Polyfenolen worden verondersteld om de niveaus van gas-stikstofmonoxide te stimuleren in het bloed. Die maken de bloedvaten wijder.

   

  • Nierstenen: Rode wijn inname vermindert het risico van niersteenvorming.

  Glaasje wijn tegen diabetes

  Vrouwen die zes weken achter elkaar dagelijks 2 tot 3 glazen wijn drinken, zijn gevoeliger voor insuline dan vrouwen die geen alcohol drinken. Witte wijn zorgt ervoor dat er meer ontstekingsremmende adiponectine in het lichaam zit. En deze stof verkleint de kans op diabetes type 2.

  De universiteit van Wageningen heeft dit in samenwerking met TNO ontdekt. Zij volgden 36 vrouwen, zes weken lang. Na die zes weken mochten ze alleen nog maar druivensap drinken. In de zes weken dat ze wijn dronken, bleek ook nog eens dat het LDL-cholesterol was gedaald. Dit is een factor die ook de kans op diabetes type 2 kan verlagen. Te veel alcohol is natuurlijk weer niet goed.

  Wijn scherpt de geest

  Wie een halve fles wijn per dag drinkt, heeft beter werkende hersenen dan geheelonthouders. Vooral vrouwen worden slimmer van alcohol. Dat is de conclusie van een onderzoek van het University College in Londen. Eén glas alcoholhoudende drank maakt een mens scherper, slimmer dan de niet-drinker.

  Het onderzoek is gehouden onder 6000 Britse ambtenaren. De alcohol zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen en dat maakt het cognitieve functioneren beter, zo bleek uit de rekensommen en taalopdrachten die de ambtenaren maakten. Dat het resultaat bij vrouwen sterker was dan bij mannen verklaren de onderzoekers met het feit dat vrouwen een andere stofwisseling hebben en dat ze alcohol sneller opnemen in hun bloed.

  Het gunstige effect van alcohol zou volgens de onderzoekers vooral waar te nemen zijn bij iemand die vier tot vijf flessen wijn per week naar binnen tikt. Toch adviseren ze mensen die niet drinken om niet opeens met drinken te beginnen.

  Want behalve dit positieve gevolg, heeft alcoholgebruik in grote hoeveelheden veel schadelijke effecten.

  Schadelijke effecten van alcohol

  • alcoholvergiftiging
  • leveraandoeningen
  • verschillende vormen van kanker
  • hart- en vaatziekten
  • letsel als gevolg van verkeersongevallen
  • depressie
  • afhankelijkheid van alcohol

  Vier jaar geleden kwamen Amerikaanse onderzoekers ook al tot de conclusie dat alcohol slim maakt. Zij roerden daarbij de discussie aan of je dergelijk nieuws moet publiceren. Het zou mensen inderdaad kunnen aanzetten tot drankmisbruik en mensen die gestopt zijn, kunnen laten terugvallen.

  Maar, voegen deze onderzoekers uit Honolulu er dan ook maar waarschuwend aan toe: alcohol verhoogt ook de kans op dementie, dus op den duur zou het cognitieve functioneren (het denken) juist wel eens veel slechter kunnen worden.

  Rode wijn tegen verkoudheid?

  Heb jij ook vaak last van een verkoudheid? Hoge temperaturen, zoals een bad nemen, kunnen ervoor zorgen dat een verkoudheid gaat stoppen. Een warm bad of sauna voorkomt dat een virus in je neus gaat vermenigvuldigen. De ideale temperatuur is tussen de 37 en 40 graden. Door een halfuur in een bad te liggen, warmt je lichaamstemperatuur lichtjes op, waardoor je lichaam de infectie beter kan bestrijden.

  Hoe kan een glas rode wijn nu een verkoudheid tegen gaan?

  Een warm bad nemen is alvast één methode, maar een glas rode wijn drinken kan deze methode zeker versterken. Wanneer je twee glazen rode wijn per dag drinkt, help je je immuunsysteem bij het bestrijden van infecties. Door het aantal antioxidanten in wijn, kun je het risico op een verkoudheid laten dalen met maar liefst 40%. De stof tannine uit de schillen en pitten zijn van nature aanwezig in rode wijn, deze bieden een ondersteunende functie.

  Rode wijn helpt niet alleen tegen een verkoudheid maar het verlaagt ook het risico op griep, hartaanval, dementie en beroertes …

  Is Rode Wijn Gezond?

  Het antwoord is tweezijdig. Er zitten natuurlijk voordelen aan, maar dit is de belangrijkste regel:

  Drink met mate!

  Je moet immers wel onthouden dat te veel rode wijn drinken ook ongezond is. Houd je aan 1 à 2 glazen rode wijn per dag, want te veel alcohol kan leiden tot veel schadelijke effecten.

 • Lees alles over Bordeaux wijnen

  Basisgids over Bordeaux Wijnen

  Bordeaux is de meest beroemde en begeerde wijn-mix in de wereld. Bordeaux Wijnen kennen een lange geschiedenis. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

  Waar komt de naam Bordeaux vandaan?

  Daar gaan we! Alhoewel er rode en witte Bordeaus wijnen zijn, wordt de naam Bordeaux voornamelijk geassocieerd met rode wijn. De rode Bordeaux wijnen zijn altijd met een blend Cabernet Sauvignon wijn en Merlot wijn, De verhoudingen zijn afhankelijk van de locatie en de producent die de rode Bordeaux wijn maakt. Deze wijn wordt gemaakt in de regio Bordeaux in Frankrijk.

  Verhouding Cabernet-Sauvignon en Merlot in Bordeaux

  Het Gironde-estuarium doorsnijdt de regio met zijn twee oevers: zo is er een linker oever en een rechter oever. Op welke oever de wijnmaker gevestigd is, is vaak kenmerkend voor de verdeling van de Merlot - Carbernet. Indien de wijnmakerij gevestigd is op de linker oever, zal de Bordeaux wijn meer  Cabernet Sauvignon bevatten dan Merlot. Is de wijnbrouwerij op de rechter oever gehuisvest,  dan zit er meer Merlot dan Cabernet Sauvignon in. De smaak van de wijn zal verschillen. Hier zijn de kenmerken per oever:  

  De bordeaux wijnen die gemaakt op de linker oever bezitten meer tannine, alcohol en aciditeit. Dit zijn krachtige, rijke wijnen. Over het algemeen wordt over deze wijn gezegd dat ze beter oud kunnen worden. De linker oever heeft de Bordeaux wijnen bekend gemaakt.

  De Bordeaux wijnen die gemaakt worden op de rechter oever zijn zachter, bezitten tannine, alcohol en aciditeit. Omdat Merlot een dominante druif is, zijn deze wijnen voller en worden ze normaal gesproken ook sneller gedronken dan de wijnen die gemaakt worden op de linker oever. Ze zijn dan ook minder duur.

  bordeaux-basisgids-www-vinopio-be

   

   

  bordeaux-basisgids-chateua-margaux-www-vinopi-be Naast Cabernet en Merlot, kunnen wijnbrouwer ook mengen met wijnen zoals Malbec, Petit Verdot en Cabernet Franc. Alhoewel een wijnbrouwer eigenlijk voor een Bordeaux-mix niet meer nodig heeft dan Merlot en Cabernet. Dit was de basis van de Bordeaux wijnen. De volgende vraag die we beantwoorden is:

  Waarom is Bordeaux zo populair?

  Het succes van de Bordeaux is vooral te wijden aan de locatie. Bordeaux heeft niet alleen een ideaal klimaat voor de teelt van druiven, maar Bordeaux is ook nog een belangrijke havenstad. Wijnbrouwers kregen hierdoor toegang tot verschillende regio’s in de wereld. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Burgundy een andere bekende wijn uit deze regio, was het voor Bordeaux mogelijk om te kapitaliseren. Rijke kooplieden verlieten het land geregeld en namen elke keer flessen wijn mee. Hieraan heeft Bordeaux dan ook zijn wereldwijde bekendheid te danken.

  Rijke handelaren uit Groot-Brittannië en Nederland, die contact hadden met de wijnhandelaren uit Bordeaux, begonnen met het verzamelen van de wijn. Vanaf dat moment kreeg Bordeaux dan ook de reputatie van een heerlijke wijn met grote klasse. Bordeaux wijnen zijn ongekend populair. Er zijn dan ook veel flessen in verschillende kwaliteit- en prijsklassen op de markt. Die Bordeaux wijnen variëren van flessen gemaakt door kleinere producenten die bedoeld zijn om direct te drinken, tot flessen van top producenten. Prijzen variëren dan ook van 7.-- euro tot 30,-- euro ! De Bordeaux wijnen zijn geweldige wijnen voor speciale gelegenheden. Van verjaardag tot een avond met een geliefde bijvoorbeeld. Wat de reden ook is: Wij geloven dat Bordeaux wijnen gemaakt zijn om samen te drinken.

  Ons assortiment Bordeaux

  Je weet nu iets meer over Bordeaux, maar nu komt het belangrijkste. Ben je benieuwd naar ons assortiment bordeaux wijnen? Dat vind je hier!

 • Merlot wijnen

  Alles Over Merlot Wijnen

  Merlot zwarte vogel van de druif wijn www.vinopio.be

  Merlot, betekent is het Frans ‘kleine zwarte vogel’. De op twee na populairste rode druif staat bekend als zacht, rijp en elegant. De meeste Merlot wijnen zijn makkelijk te drinken en ze combineren goed bij de meeste gerechten. Dit is dan ook de wijn die aanbevolen wordt als je voor eerst rode wijn drinkt.

  Bekijk ons assortiment Merlot HIER.

  Merlot is de wijn die aanbevolen wordt als je voor eerst rode wijn drinkt”

  De Geschiedenis Aan Merlot Wijnen

  Er wordt gezegd dat de eerste keer dat deze druif werd gebruikt om wijn van te maken in het jaar 1700 was. Een Franse wijnmaker uit de Bordeaux regio zette Merlot op het label als een van de ingrediënt in zijn Bordeaux wijn-mix.

  Vanaf dat moment werd de druif vaker en vaker geplant in Bordeaux. Merlot staat bekend om zijn unieke eigenschappen zoals zachtheid en weelderige fruit.

  Merlot en Caubernet Sauvignon

  Al snel werd deze druif gecombineerd met een andere populaire druif uit de regio: Cabernet Sauvignon. De Cabernet Sauvignon en Merlot druiven vulde elkaar zo goed aan dat het de belangrijkste ingrediënten werden voor de wereldberoemde Bordeaux wijn-mix.

  Niet alleen in Frankrijk was de druif populair; ook andere delen van de wereld begonnen met het experimenteren. In Californië in de mid-negentiende eeuw werd de druif niet gemengd met Cabernet Sauvignon: Amerikaanse wijnmakers maakten de wijn 100 procent van Merlot. De druif groeide gemakkelijk en binnen no-time ontdekte men de Merlot wijnen.

  Merlot zwarte vogel van de druif wijn blauwe druiven www.vinopio.be

  Merlot: Smaak en Alcohol

  Merlot bevat minstens 13.5% alcohol. Dit kan zelfs oplopen naar 14.5%, zeker wanneer de druiven gekweekt zijn in warmere klimaten zoals Australië, Californië of Chili. Deze wijn heeft een plummy en chocolade-smaak. Merlot wordt bovendien beschouwd als een soepel en zeer makkelijk te drinken wijn.

 • Wat is Cabernet Sauvignon?

  Lees alles over Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon wijnen www.vinopio.be

  In de 17de eeuw vond toevallig een kruising plaats tussen een rode Cabernet Franc druivenplant en een witte Sauvignon Blanc druivenplant. Tegenwoord is de Cabernet Sauvignon de populairste druif onder Europese en Amerikaanse wijndrinkers.

  Cabernet Sauvigon is een rode druif die bekend staat om zijn dikke, duurzame schil. Na de geboorte van de druif, werd Cabernet Sauvigon geadopteerd in verschillend wijngaarden in Frankrijk. Wijnboeren waren ten slotte al tijden op zoek naar naar een duurzame plant die gemakkelijk groeit. De Cabernet Sauvigon groeit overigens het meeste in de regio van Bordeaux.

  De Bordeaux wijnboeren waren op slag verliefd op deze druif die een hoog tannine gehalte bezit. Dit zorgde ervoor dat de wijn nog jaren kon evalueren in de flessen. Ze kwamen ook tot de conclusie dat Cabernet Sauvigon goed reageert op de eiken wijntonnen die op hun beurt weer mooie smaken meegaven aan de wijn. Het resultaat was een wijn met een volle body en een medium zuurgraad en die ook nog fantastisch matcht bij veel gerechten. Later startte de wijnboeren met het mengen van de Cabernet Sauvigon druif met bijvoorbeeld de Merlot- druif, waardoor werelds beroemdste wijn mengeling ontstond: de Bordeaux-mix.

  Geleidelijk groeide de Bordeauxwijn-mix uit tot een van de beroemdste en meest begeerde wijnen. Het merk Bordeaux ging de hele wereld over, maar ook de Cabernet Sauvigon druif werd wereldbekend. De druif werd door mensen over de hele wereld geplant. Men zei dat de Cabernet Sauvignon de grote kolonisator was, in ieder geval  totdat Merlot het stokje overnam in de jaren negentig.  

  Buiten het succes in Bordeaux, werd Cabernet Sauvignon ook razend snel populair in Californië. In 1976 versloeg de Carbernet Sauvignon van Stags’ Leap uit Napa Valley USA, de top Boredaux Chateaus. De winnaar werd uitgeroepen door een geblinddoekte jury in Parijs. Vanaf dat moment, werd California Cabernet Sauvignon gelanceerd in de hele wereld.

  Cabernet Sauvignon rood www.vinopio.be

  De Carbernet Sauvignon wijn, staat ze bekend om zijn donkere kleur, volle body en een alcohol percentage boven 13.5%. De meeste Cabernet Sauvigons, in het bijzonder die uit Californië, Australië en Chili, komen zelfs vakder in de buurt van de 14.5% en sommige zelfs boven 15%. De wijn is droog en heeft een gezonde dosis tannine; dit is ook wel de reden waarom je mond droog voelt als je sipt van de wijn. Vele mensen die Cabenet Sauvignon drinken, zeggen dat ze altijd de smaak proeven van groene peper, samen met tabak, cassis en donker fruit zoals kersen. Ook kun je in de wijn een vleugje vanille proeven. Dat komt doordat Carbernet Sauvignon wijn ouder is geworden eik.

  Cabernet Sauvignon is een wijn die gedronken hoort te worden met eten, gezien zijn zuurgraad, tannine en alcohol. We zijn van mening dat er geen vaste regels zijn voor de combinaties van gerechten en wijn. Je drinkt de wijn die je lekker vindt in combinatie met gerechten die jou smaken. Wel is de Cabernet Sauvignon een wijn die het beste tot zijn recht komt met voedsel dan zonder, want op zichzelf, kan het een overweldigend drankje zijn.

  Deel deze kennis met vrienden

   

 • Wijn Decanteren - Waarom en Wanneer?

  Waarom en wanneer decanteren we wijn www.vinopio.be.vinopio.be

  Wat is wijn decanteren?

  Wijn decanteren betekent het gieten van een wijn uit het ene object, bijvoorbeeld de fles, in een ander object. Hoewel er een heleboel mooie decanteerflessen op de markt zijn, is alles wat je nodig een ander leeg object. We decanteerden al met onder andere kunststof bakken, oppot flessen en zelfs andere lege flessen. En alhoewel ze er misschien niet zo mooi uitzien, het resultaat is hetzelfde.

  Zowel rode als witte wijn kun je decanteren. Wij decanteren de hele tijd. Er is geen wijn die slechter wordt van decanteren. Onze regel is dan ook: decanteer! Zelfs als je het alleen al doet omdat je denkt dat het er mooier uitziet.

  Door wijn te decanteren zorg je ervoor dat je gasten de wijn meer behagen. Decanteren maakt het drankje tenslotte soepeler. De meeste mensen vinden dit prettiger voor de smaakpapillen. Bovendien staat een mooie karaf prachtig op tafel. Men proeft tenslotte net zoveel met de ogen, als met de neus en de tong.

  Wat gebruiken we om wijn te decanteren?

  Hoogstwaarschijnlijk heb je er al een in huis; een karaf.

  Geen idee hoe en waarom je de karaf zou gebruiken? Lees dan vooral verder. Wij leggen het je uit.

  We decanteren wijn om zuurstof toe te voegen. Zoals we elders al besproken hebben (wijn laten draaien in je glas), doet zuurstof de wijn goed: het verbetert de wijn en zowel de smaak als de ronding verzacht.

  Om wijn te decanteren, schenk je wijn uit de fles en in een decanteer-kan, of karaf. Laat de wijn ongeveer 15 tot 20 minuten staan voordat je het drankje in de glazen schenkt.

  Tegenwoordig is een ware een decanteer-hype gaande: wijn-gadgets die claimen beter te zijn dan de traditionele manier, veroveren de markt. Gadgets schenken bijvoorbeeld zelf wijn in een blender om nog meer zuurstof aan de wijn toe te voegen. Bij Vinopio denken wij dat de klassieke manier het beste werkt. Bovendien is het ook de meest elegante manier om wijn te serveren.

  Onze wijnen

  Benieuwd naar onze wijnen? Vind hier de lekkerste wijnen.

  Deel deze kennis met vrienden:

 • De Beste Combinaties Wijn En Gerechten

  Wijn en gerechten combineren www.vinopio.be

  Welke Wijnen Passen Bij Welk Gerecht?

  Wijn en gerechten, wat is nou een betere combinatie? Een goed glas wijn en een heerlijk gerecht. Of nog beter: een heerlijk gerecht met een goed glas wijn dat erbij past. 

  Wij zijn van mening dat er maar één ding belangrijk is: eet wat je lekker vindt in combinatie met de wijn waar jouw voorkeur naar uit gaat. Wij realiseren ons echter dat dit tegenstrijdig kan zijn met wat je hierover hebt gehoord. Daarom leggen we het graag aan je uit.

  In de afgelopen decennia is de nadruk komen te liggen op regels rondom wijn en gerechten: bepaalde kleuren of stijlen van wijn zouden alleen samengaan met bepaalde gerechten. Volgens ons zijn deze regels volledig uit de hand gelopen en leidt dit tot angst onder de liefhebbers van een goed glas wijn. Moet je altijd witte wijn bij vis serveren, omdat rode wijn de smaak van de vis domineert? Onzin!

  Het drinken van wijn zou altijd beter zijn zonder vonnis

  Ga je voor die visschotel? Dan komt het er in feite op neer dat we je wel kunt kiezen voor een overweldigende rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot. Dit kan zelfs net zo aangenaam of aangenamer zijn dan een witte wijn. Het hangt echter allemaal af van de smaken in het gerecht en hoe de wijn dit beïnvloed.

  Wijn En Gerechten - De Hoofdregel

  De druk die we ervaren als we wijnen met gerechten moeten combineren, komt voort uit nostalgie. Tegenwoordig gelooft men er stellig in dat je rode wijn combineert met vleesgerechten en witte wijn met visgerechten. Voor velen is het dan ook moeilijk om deze gewoonte te doorbreken. Gaat je voorkeur uit naar het combineren van wijn en gerechten via de regels? Negeer dan natuurlijk ons advies! Wij zeggen niet voor niets: ‘wijn gaat over jouw ervaring, niet die van iemand anders.’

  Echter, als je het in de wind slaan van de traditionele regels bevrijdend vindt, dan stellen wij voor dat je wijn kiest die past bij de je bezoek en natuurlijk; bij het seizoen.

  Kom je niet uit, gebruik dan onze wijn selector !

 • Oudste persoon ter wereld dronk elke week WIJN!

  Hoeveel dronk de oudste persoon?

  Oudste persoon ter wereld dronk elke week WIJN www.vinopio.be

  * Port of porto (Belgisch-Nederlands) is een versterkte wijn uit Portugal, met een alcoholgehalte tussen 18 en 20 procent. Het is een typische zoete rode, witte of rosé wijn, geserveerd als aperitief, digestief of als dessertwijn. Tegenwoordig wordt overal ter wereld versterkte wijn geproduceerd met sterke gelijkenis ten opzichte van port. Hierbij zijn Australië en Zuid-Afrika de bekendste concurrenten. In tegenstelling tot de Verenigde Staten mag in de Europese Unie alleen het product uit Portugal het label port dragen. Een andere naam voor port is portwijn, waarvan port de afkorting is.

  Deel deze kennis met vrienden:

  Bron https://en.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment#Health_and_lifestyle

Artikelen 1 tot 10 van 47 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5