We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.
We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.

Azijn - Witte wijnazijn van de Parrellada

Azijn - Witte wijnazijn van de Parrellada
Azijn - Witte wijnazijn van de Parrellada
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Azijn is een levensmiddel dat ontstaat wanneer gegiste producten verzuren door de juiste bacteriën. Als bij de rijping van wijn lucht in het vat komt, kan de alcohol worden omgezet in azijnzuur en ontstaat wijnazijn. Azijn is chemisch gezien een oplossing van 4 tot 15% azijnzuur in water met geur- en smaakstoffen. Als 'azijn' minder dan 4% azijnzuur bezit, mag het wettelijk geen azijn worden genoemd. Dit wordt aangeduid met edik.

De Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur (1822-1895) ontdekte de azijnzuurbacteriën.

Culinair

Een toepassing is de combinatie van azijn en olie in dressings voor salades. De Engelsen doen moutazijn (malt vinegar) over hun fish and chips. Vroeger werden vooral in de noordelijke landen groenten (augurken, uien) en vruchten (rode bosbessen, pruimen) in pure azijn in Keulse potten ingelegd. De azijn maakte de schadelijke micro-organismen in de pot onschadelijk, maar remde tevens de ontwikkeling van goedaardige bacteriën. De veel te zure smaak van deze inmaak werd verzacht door er (veel) suiker aan toe te voegen. Azijn wordt heden ten dage gebruikt als basisingrediënt voor het vervaardigen van mosterd

Copyright © 2020 Vinopio